(VIDEO) RUSKI HAKER ŠOKIRAO SVET FBI mi nudio sve da slažem da sam hakovao Hilari za Trampa i Putina
Foto: AP, Reuters, YouTube

Raskrinkao ih

(VIDEO) RUSKI HAKER ŠOKIRAO SVET FBI mi nudio sve da slažem da sam hakovao Hilari za Trampa i Putina

Planeta -

Ruski haker Jevgenij Nikuljin ispričao je da mu je američki Federalni istražni biro (FBI) nudio novac, utočište i državljanstvo u SAD ako lažno prizna da je hakovao američke predsedničke izbore i mejlove tadašnje kandidatkinje za šefa Bele kuće Hilari Klinton.

Nikuljin, koji robija u zatvoru u Češkoj pošto je uhapšen u oktobru 2016, kaže da je FBI, koji je tada vodio Džejms Komi, očajnički želeo da opravda priču o ruskom hakovanju američkoj javnosti.

"Rekli su mi: ti samo moraš da priznaš da si upao u inboks Klintonove po Trampovom nalogu, u interesu Vladimira Putina", objavio je ruski portal Nastojašeje vremja.

"Nudili su mu da lažno svedoči da je sarađivao u napadu na Demokratsku partiju", potvrdio je njegov advokat Martin Sadilek za AP.

Ovako su hapsili Jevgenija Nikuljina

Navodni ruski uticaj na američke predsedničke izbore i ruski hakerski napadi na američke političare, institucije i tako dalje, glavna su tema u Americi otkako je aktuelni šef Bele kuće Donald Tramp isprednjačio tokom predsedničke kampanje ispred svoje rivalke Hilari Klinton. Iako nema dokaza za te tvrdnje, čak naprotiv, lov na veštice se i dalje nastavlja.

(Vašington tajms/EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Novi virus pokorio svet, ne dajte da se i vama to dogodi! 5 saveta kako da se zaštitite od napada WannaCry virusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track