(VIDEO) SCENE APOKALIPSE U UKRAJINI Stravična eksplozija RAZORILA Balakleju, evakuisan ČITAV GRAD!
Foto: Printscreen Youtube I Printscreen Twitter

Katastrofa

(VIDEO) SCENE APOKALIPSE U UKRAJINI Stravična eksplozija RAZORILA Balakleju, evakuisan ČITAV GRAD!

Planeta -

Skoro svi stanovnici Balakleje evakuisani su zbog ogromnog požara i eksplozije u skladištu municije u tom gradu, najvećeg u celoj Ukrajini.

Posle najjače eksplozije izbio je velik požar, a zatim je odjeknulo je još nekoliko manjih eksplozija. Na snimcima s lica mesta vidi se ogromni požar koji je osvetlio noćno nebo, a stanovnici javljaju da eksplodirana municija

Cela oblast oko skladišta je oštećena, a pravi haos je nastao kad su vlasti Balakleje su ubrzo posle eksplozije naredile evakuaciju grada. Gradske vlasti ovog grada su potvrdile agenciji RIA Novosti da je najveći deo grada već evakuisan.

"Prvi deo evakuacije je završen, i veći deo ljudi je odvezen autobusima. Sada se autobusi vraćaju da pokupe ostatak ljudi. Specijalci idu od kuće do kuće, da provere ima li još stanovnika", navodi se u izjavi.

To skladište municije je jedno od najvećih u Harkovskoj oblasti, a usled požara, koji je izbio oko 3 sata po lokalnom vremenu, počele su da ođekuju detonacije, zbog čega je napravljena zona bezbednosti u prečniku od sedam kilometara.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, u tom skladištu se nalazi oko 138.000 tona municije, medu kojima je najviše tenkovskih i artiljerijskih granata od 125 i 152 milimetara, prenosi Sputnjik.U Balakleji su otvorena dva evakuaciona centra, a na mesto dogadaja se uputila i zvanična komisija iz Kijeva, koju predvodi zamenik ministra odbrane Igor Pavlovski.

Šef vojnog tužilaštva Anatolij Matios napisao je na svom Fejsbuk profilu da se, prema preliminarnim rezultatima, radi o saboraži, prenosi Raša tudej.

"Državne pogranične službe pojačale su kontrolu granica na jugoistoku zemlje", napisao je on na svom Fejsbuk profilu.

Oko skladišta, koje još gori, uspostavljena je bezbednosna zona poluprečnika 7 kilometara, javile su RIA Novosti. Na fotografijama, objavljeniom na društvenim mrežama, vidi se hiljade automobila zaglavljenih u saobraćaju, nakon što su zvaničnici naredili evakuaciju.

Objavljeni su i privatni video-klipovi koji prikazuju veliku eksploziju i nešto što liči na rakete kako leti ka nebu a zatim pada na zemlju, prenosi RT.

Izveštaja o ranjenima i eventualnim žrtvama zastad nema.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track