(VIDEO) SEKSI EVROPLJANKA OD KOJE DŽIHADISTI STRAHUJU: Njenu glavu ucenili na MILION dolara!
Foto: Printscreen/ Twitter

Lejdi smrt

(VIDEO) SEKSI EVROPLJANKA OD KOJE DŽIHADISTI STRAHUJU: Njenu glavu ucenili na MILION dolara!

Planeta -

Joana Palani (23) odlučila je da napusti ugodan život u Danskoj da bi otišla da se bori protiv Islamske države, a danas se suočava sa mogućom zatvorskom kaznom u rodnoj zemlji.

"Bila sam spremna da se odreknem svog života da bi svi u Evropi bili bezbedni. To je bio moj izbor, ali u mojoj zemlji me gledaju kao teroristu", rekla jekaže Joana, inače izbeglica iz Iraka, kurdskog porekla.

Otkriva da je bila snajperista u Siriji, a njena meta bili su džihadisti Islamske države.

"Ja sam kao "lejdi smrt", Ljudmila Pavličenko iz Crvene armije" kaže Joana i dodaje da je prilično teško pucati i da koncentracija mora biti stabina.

Iako se borila protiv neprijatelja, Danska je krivično goni zbog odlaska u Siriju.

Ako bude osuđena, očekuje je kazna zatvora do 12 godina. Ali to nije jedina opasnost po Dankinju koja je zbog hrabrosti ostala na ulici.

Joana je glavna meta Islamske države, a pretnje koje dobija gotovo su svakodnevne: od toga da će pretvoriti u seksualnu robinju, do toga da će je prisilno prevesti u islam. Džihadisti su ucenili njenu glavu na milion dolara. Žele je mrtvu ili živu.

"Ne plašim se da će me ISIS uhvatiti. Nastaviću sa svojim životom. Pobediću ih tako što ću biti nezavisna i slobodna žena" kaže Joana.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track