(VIDEO) SENATORI PITANJIMA REŠETALI DIREKTORA FBI: Naše ponašanje nije uticalo na izbore
Foto: Reuters 8 Sept 2016

Dve istrage

(VIDEO) SENATORI PITANJIMA REŠETALI DIREKTORA FBI: Naše ponašanje nije uticalo na izbore

Planeta -

Direktor FBI Džejms Komi je tokom saslušanja pred Senatom SAD rekao da nikada nije bio anoniman izvor medijima bilo u istrazi protiv Hilari Klinton ili Donalda Trampa, i da nije nikoga ni ovlastilo da to bude.

On je pojasnio kako je krajem oktobra FBI došao to toga da ponovo pokrene istragu o korišćenju privatnog mejla u državne svrhe od strane bivše državne sekretarke SAD Hilari Klinton.

"To je bio težak izbor. I dalje verujem da je to bio pravi izbor", rekao je Komi članovima senatskog odbora za pravosuđe.

On je rekao da bi bio "katastrofalan" čin prikrivanja da nije progovorio o otkriću mejlova na laptopu koji pripada Enthoni Vejneru, mužu Klintonove pomoćnice Hume Abedin.

Ova odbrana odluke FBI dolazi samo dan nakon što Klintonova rekla da bi bila izabrana za predsednika da je glasanje održana 27. oktobra, dan pre objave FBI.

Senatori su takođe pitali o istrazi FBI o mogućoj vezi Trampa i njegovih saradnika sa Rusijom, kao i navodnog ometanja predsedničkih izbora od strane Kremlja.

Dok je istraaga o mejlovima Klintonove završena u julu 2016 (i otvorena dan pred izbore), Komi je o mogućem mešanje Kremlja u predsdeničke izbore progovorio tek 20 marta ove godine.

(RT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 11 THAAD - novo oružje američke mobilne protivraketne odbrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track