(VIDEO) SESTRA BOMBAŠA OTKRILA JEZIVU ISTINU: Evo zašto je pobio nevinu decu
Foto: Twitter

Osvetnik

(VIDEO) SESTRA BOMBAŠA OTKRILA JEZIVU ISTINU: Evo zašto je pobio nevinu decu

Planeta -

Sesrtra bombaša iz Mančestera Salmana Abedija otkrila njegov motiv za ubijanje nevine dece.

Džomana Abedi, 18, je progovorila nakon što je njen 22-godišnji brat ubio 22 ljudi sa samoubilačkom napadu na koncertu Arijane u Mančester Areni u ponedeljak.

Ona je rekla da veruje da je on želeu "osvetu" za smrt muslimanske dece na Bliskom istoku. Koristeći bizaran logiku, Džomana je njen brat je bio ljut na "eksploziv koji je Amerika bacala na decu u Siriji".Zato je odlučio da ubije britansku dece od čak osam godina na pop koncertu.

Džomana je rekla: "Mislim da je video da deca - muslimanska deca - umiru svuda, i želeo osvetu.Ona je prestala da osuđuje brata, govoreći: "Šta god da je mislio to je između njega i Boga"

Ali jedan od drugova Abedija misli da je drugi razlog za napad. Neimenovani prijatelj je rekao da je osveta za ubistvo drugog prijatelja u Mančesteru prošle godine.

Abdul Vahab Hafidah je bio pregažen i ubije nožem u obračunu bandi. On je mislio da je Hafidah je ubijen u rasističkom napadu - i "obećao osvetu" na sahrani njegov drugaa. Abedijev otac Ramazan je potvrdio da je njegov sin znao Hafidah - ali je negirao da ga je to dovelo do toga da izvrši samoubilački napad.

On je rekao: "Da, njegov prijatelj je ubijen od strane bande Manchester, ali to ne znači da je izvršila napad na nju."Ramazan Abedi je demantovao njegov sin je učestvovao u napadu - tvrdi da je nevin.On je uhapšen u Libiji juče.

(Dejli star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track