(VIDEO) SLAVLJE ZA 2.000 LJUDI: Ovako izgleda kad Ramzan Kadirov ženi bratanca!
Foto: Ap Dec 2015

(VIDEO) SLAVLJE ZA 2.000 LJUDI: Ovako izgleda kad Ramzan Kadirov ženi bratanca!

Planeta -

Vršilac dužnosti šefa Republike Čečenije Ramzan Kadirov objavio je video–snimak sa svadbe svog rođaka i unuka prvog predsednika Čečenije Ahmata Kadirova — Hamzata.

"Po milosti svevišnjeg Alaha kod nas je danas radosni događaj. U rodnom selu Centaroj se održava svadba voljenog unuka prvog predsednika Republike Čečenije, heroja Rusije Ahmata hadži Kadirova — hafiza Hamzata. On je sin mojeg starijeg brata Zelimhana koji je po milosti Alaha otišao u svet pravednika“, napisao je Kadirov na društvenoj mreži Vkontakte.

"Naša draga snaha je postala Iman. Moja draga braća, šefovi regiona Severnog Kavkaza, rukovodioci federalnih resora, gosti iz subjekata Rusije i drugih zemalja su doputovali da podele sa nama radost. Doputovao je i ministar za pitanja Severnog Kavkaza Lav Kuznjecov“, saopštio je on.

"Svadba je organizovana po čečenskim narodnim običajima. Svako ko želi da učestvuje u njoj je dobrodošao. Poznato je da Čečeni na dan svadbe organizuju trke konja… Takmičilo se oko 200 konja iz svih regiona Čečenije i Severnog Kavkaza… Tu je bila postavljena trpeza, igrala se vatrena lezginka (ples). Prema proračunima na svečanostima je učestvovalo oko 2.000 ljudi“, ispričao je Kadirov.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track