VIDEO SMRT U STRAŠNIM MUKAMA Kimovom polubratu u lice bačeno toliko otrova da je umro za 15 minuta!
Foto: Printscreen Youtube

Frapantni rezultati istrage

VIDEO SMRT U STRAŠNIM MUKAMA Kimovom polubratu u lice bačeno toliko otrova da je umro za 15 minuta!

Planeta -

KUALA LUMPUR - Malezijski ministar zdravlja Sbramanijam Satasivam izjavio je danas da je doza otrova data polubratu severnokorejskog vođe Kim Džong-una bila toliko velika da ga je ubila za "15 do 20 minuta" i da je smrt bila veoma bolna.

Kim Džong-nam umro je 13. februara na aerodromu u Kuala Lumpuru, a malezijska policija saopštila je u petak da je ubijen zabranjenim oružjem za masovno uništenje - hemijskim nervnim agensom VX.

Satasivam kaže da je doza agensa VX data Kimu toliko velika da bi ona "uticala na njegovo srce, na njegova pluća i uticala bi na sve".

"On je umro u Hitnoj pomoći, onesvestio se u klinici i umro je za 15 ili 20 minuta", rekao je ministar zdravlja i dodao da je smrt sigurno bila "vrlo bolna". Subramanijam rekao je da je samo 10 miligrama VX smrtonosno "tako da je pretpostavljena količina koja je bila u ovoj dozi bila veća od toga".

Dve žene osumnjičene da su mu utrljale VX u lice su pritvorene, kao i jedan Severnokorejac. Policija želi da sasluša još sedam Severnokorejca, među kojima i jednog diplomatu iz ambasade Severne Koreje u Kuala Lumpuru, međutim četvorica osumnjičenih pobegla su iz zemlje na dan ubistva.

Pjongjang je u četvrtak optužio Maleziju za smrt i naveo da je Malezija kovala zaveru sa Južnom Korejom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja