(VIDEO) ŠOKANTNE SCENE IZ GRČKE: Migrant pretio da će baciti bebu na policiju
Foto: Youtube/Printscreen

Prava drama

(VIDEO) ŠOKANTNE SCENE IZ GRČKE: Migrant pretio da će baciti bebu na policiju

Planeta -

Tokom sukoba migranata i policije u Pireju jedan trenutak koji je zabeležila kamera zaintrigirao je sve prisutne.

Jedan od migranata se kroz gužvu provlačio sa bebom u rukama. Kako su preneli strani mediji, sve je izgledalo kao da hoće da baci bebu na policajce. Drugi, ipak, ističu da je on samo hteo da zaštiti dete od rulje ili da spreči policajce da nagrnu na njih ako vide da drži bebu u rukama. Često migranti koriste decu kao štit u sukobima sa snagama reda, jer tako su sigurni da ih policija neće napasti.

Do sukoba je došlo kada je izbeglicama koje su boravile u grčkoj luci Pirej rečeno da ih pomeraju u kamp u blizini Atine, umesto da ih puste da nastave put ka zapadu Evrope.

Na početku snimka vide se policajci koji su se ustremili na jednog od migranata, nakon čega drugi migrant sa bebom u rukama uskače između njih, podiže bebu iznad glave i preti. On je spustio bebu i odustao od svoje namere.

Hiljade migranata trenutno je zarobljeno u Grčkoj zbog toga što okolne zemlje zatvaraju svoje granice i ne propuštaju ih. Izbeglički kampovi su krcati, a napetost među izbeglicama koje žele da se domognu ekonomski razvijenijih zemalja iz dana u dan je sve veća.

(Itv.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track