(VIDEO) SRPSKI BORCI PORUČUJU IZ UKRAJINE: Sloboda za Srbiju, slobodne sve naše pravoslavne zemlje!
Foto: Youtube

Prete im višegodišnje kazne zatvora

(VIDEO) SRPSKI BORCI PORUČUJU IZ UKRAJINE: Sloboda za Srbiju, slobodne sve naše pravoslavne zemlje!

Planeta -
Video prikazuje grupu muškaraca u maskirnim uniformama na aerodromu u Donjecku, koji poslednjih nedelja važi za poprište najžešćih sukoba ukrajinskih vojnika i proruskih militanata

Novi snimak Srba koji učestvuju u borbi proruskih pobunjenika i pripadnika ukrajinske vojske u Donjecku, osvanuo je na "Jutjubu".

"Sloboda za sve pravoslavne zemlje!", poručuju Srbi koji su se uključili u oružane sukobe, iako bi zbog toga mogli da dobiju višegodišnje kazne zatvora.Video prikazuje grupu muškaraca u maskirnim uniformama na aerodromu u Donjecku, koji poslednjih nedelja važi za poprište najžešćih sukoba ukrajinskih vojnika i proruskih militanata.

"Sloboda za Srbiju, sloboda za Belorusiju, sloboda za Novu Rusiju! Slobodne sve naše pravoslavne zemlje i s**baćemo ih", poručuje na srpskom jeziku jedan od njih.

Ostali pričaju na ruskom jeziku, ističući da će obnoviti aerodrom u Donjecku nakon što se sukobi završe. Razgovor u jednom trenutku prekidaju snažne detonacije.

"Ovo je odgovor. Raz***o sam im snajpere", kaže snimatelj, koji ubrzo prekida sa snimanjem.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je pozvao sve Srbe koji su otišli na istok Ukrajine kako bi se borili, da se vrate u svoju zemlju i podržao inicijativu da se ratovanje srpskih građana u inostranstvu kažnjava kao teško krivično delo.

http://www.youtube.com/watch?v=OG0Y1lHpkJs

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track