(VIDEO) STIGLI NA GRADILIŠTE I PRESTRAVILI SE: Čudovište od 10 metara i 400 kg pronađeno u Brazilu
Foto: Printscreen Yt

Najveća zmija na svetu

(VIDEO) STIGLI NA GRADILIŠTE I PRESTRAVILI SE: Čudovište od 10 metara i 400 kg pronađeno u Brazilu

Planeta -

Internetom je počeo da kruži snimak ogromne anakonde koja je navodno ubijena gradilištu hidroelektrane Belo Monte u Amazoniji.

Sudeći prema informacijama koje su objavili britanski tabloidi radnici su izvršili kontrolisanu eksploziju u pećini Altamira i posle toga u nastalom kršu našli leš ogromne zmije duge 10.6 metara i teške više od 400 kilograma.

Na snimcima se vidi da je gigantskoj anakondi smrskana glava, verovatno posle pada stene tokom eksplozije.

Ali, nije potpuno jasno da li je veličanstveni reptil umro od posledica eksplozije ili su ga dotukli radnici na gradilištu, budući da su ga u jednom delu snimka stavili u lance i digli jednom od mašina na gradilištu.

Takođe, treba napomenuti da se ovaj snimak u svom skraćenom obliku već pojavio na internetu početkom godine, ali bez informacija gde je snimljen.

Najveća ranije nađena anakonda čije su dimenzije bez sumnje potvrđene bila je duga pet i po metara i teška oko 100 kilograma, iako stručnjaci procenjuju da bez problema može da dosegne i do 200 kilograma i više od 7 metara dužine.

Priče o ogromnim, 10 plus metara dugim anakondama, kruže Južnom Amerikom praktično otkad su tamo kročili Evropljani, ali ni jedna od njih nije potkrepljena slikama ili podacima, a uglavnom su došle iz nepouzdanih izvora.

S obzirom na činjenicu da anakonde nikad ne prestaju da rastu, a niko zapravo nije siguran koliko godina mogu da žive, nije nezamislivo da narastu mnogo veće od službeno najvećeg primerka, ali ove dimenzije se čine ipak donekle preteranim.

Ako se potvrdi autentičnost ove zmije, biće bez sumnje najveća koja je ikad ulovljena ili ubijena, s obzirom da je dosad najduža zmija bio mrežasti piton koji u prašumama Jugoistočne Azije dosegnu do 7 i po metara dužine.

(Jutarnji/ The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track