(VIDEO) STRAHOTE RATA U UKRAJINI: Pogledajte priču snajperiste Dekija koja ledi krv u žilama!
Foto: Pt Yt

Video na hiljade mrtvih

(VIDEO) STRAHOTE RATA U UKRAJINI: Pogledajte priču snajperiste Dekija koja ledi krv u žilama!

Planeta -
Srpski doborovoljac Dejan Berić poznatiji kao snajperista Deki u svom intervuju dotako se svih strahota koje je video na ratištu u Donjecku posebno jezivih zločina nad ženama i decom u Donbasu

DONJECK - Srpski dobrovoljac Dejan Berić koji ratuje na strani Novorusije ispričao je o ratnim strahotama koje je video u Donbasu.

Berić je u svom intervju za banjalučku televiziju ATV rekao da je više puta želeo da ode iz Novorusije ali da je svaki put ostao pod utiskom zločina koje su Ukrajinci činili nad civilnim stanovništvom Novorusije.

– Posle Debaljceva, to im moramo vratiti… Tamo smo u jednom podrumu našli mnogo devojaka i žena. Prvo su bile silovane, onda su bile poklane i bačene u jedan podrum, mnogo ih je bilo. To su ljudi snimili, pravi se bela knjiga i sprema se sud za ratne zločine ukrajinske armije prema narodu Novorusije. Meni je žao što ne možemo da publikujemo sve što smo videli – kaže Berić.

Foto: printscreen Youtube
Foto: printscreen Youtube

Berić je ispričao da su oslobađajući jedan reon u dve grobnice koje su im pokazali meštani našli oko 400 iskakapljenih ljudi.

– Oni su ostali bez bubrega, bez srca, izvađeni su im organi a onda su tu zatrpani – kaže Berić.

On kaže da je video na hiljade mrtvih ali da su mu najteži trenutci bili kada su stradala deca.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

– Najteže je bilo u jednoj kući gde je upala granata kroz krov i ubila dete. Mali mi je bukvalno umro na rukama, otkinula mu je granata obe ruke, nismo ga mogli spasiti nikako.

Sutradan u istu kuću je upala granata i ubila devojčicu od šest meseci. Mi ulazimo u kuću, žena kleči na kolenima i drži dete, ćuti i ne plače – opisuje Berić jezivi prizor.

Berić kaže da nakog rata planira da ode u Rusiju. On kaže da u Rusiji planira da ostane sve dok se ne promeni vlast u Srbiji.

( ATV/Pravda)

http://www.youtube.com/watch?v=NI-dAVN4pi8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja