(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE: Džihadisti na ljudima vrše užasne eksperimente hemijskim oružjem!
Foto: Printscreen Facebook

Kao u doba nacista

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE: Džihadisti na ljudima vrše užasne eksperimente hemijskim oružjem!

Planeta -

Britanski Tajms objavio je šokantnu vest o pronalasku tajnih dokumenata u kojima su opisana testiranja hemijskog oružja na ljudima i planovi za napade ovim otrovima širom sveta.

Ekstremisti truju zatvorenike hemikalijama koje stavljaju u vodu i hranu, a hemikalije dobijaju iz pesticida koji su lako dostupni. Bezbednosne snage strahuju da bi teroristi ID mogli da zatruju zalihe hrane na zapadu ovim hemikalijama koje se brzo i lako otapaju u tečnosti.

Ovi užasni eksperimenti koji su vršeni na ljudima otkriveni su u dokumentima skrivenim na Univerzitetu u Mosulu pošto su iračke specijalne snage zauzele grad. Dokumenti između ostalog otkrivaju da je jedna od žrtava eksperimenata otrovana talijum sulfatom, solju bez boje i ukusa koja se otapa u vodi.

Žrtva je dobila temperaturu, povraćala, otekao joj je želudac i mozak, umrla je u najgorim mukama posle 10 dana. ID je opisao ovu hemikaliju kao "idealno smrtonosno oružje" i potvrdio da poseduje "veliku količinu njenog rastvora". Autentičnost pronađenih dokumenata potvrdile su poslre pregleda britanske i američke snage.

Teroristi su na ljudima testirali i miks na bazi nikotina za koje navodno nema protivotrova, a žrtva umire posle samo nekoliko sati. Sastojke za ovaj miks pronašli su u cigaretama i opremi za proizvodnju električnih cigareta, a talijum sulfat dostupan je u prodaji u mnogim državama, uključujući SAD. U pronađenim dokumentima su i recepti i uputstva za proizvodnju otrovnog nikotinskog spoja.

"Ovo je zastrašujući povratak u vrijeme kada su nacisti testirali nervne bojne otrove na ljudima. Za vreme Drugog svetskog rata, nacisti su uradili hiljade smrtonosnih eksperimenata iperitom na zatvorenicima u koncentracionom logoru Zahsenhauzen pord Berlina", izjavio je stručnjak za hemijsko oružje Hamiš de Breton-Gordon.

Islamska država ima trenutno pod kontrolom samo jednu desetinu Mosula. Smatra se da su u poslednje tri godine koristili Univerzitet u Mosulu za razvijanje hemijskog oružja. Strane vlasti takođe veruju da su sada program premestili u Al-Raku u Siriji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track