(VIDEO) STVARNO PREKARDAŠILI: Britanski biznismen se uživo ubio pred kamerama BBC-ja
Foto: Printscreen Youtube

Od smrti napravio emisiju

(VIDEO) STVARNO PREKARDAŠILI: Britanski biznismen se uživo ubio pred kamerama BBC-ja

Planeta -
Sajmon Biner (57), biznismen iz Velike Britanije, dugo je patio od neurološkog oboljenja koje mu je uništilo motoriku. S obzirom da za njegovu bolest nije bilo leka, Sajmon je rešio da se podvrgne eutanaziji

S obzirom na to da za njegovu bolest nije bilo leka, a kako su mu lekari rekli, stanje bi mu se još više pogoršavalo, Sajmon je rešio da izvrši eutanaziju u jednoj klinici u Švajcarskoj.

Od svoje smrti je napravio emisiju, tačnije dokumentarac, pozvao je televiziju BBC koja je snimala njegovu "smrt uživo". U dokumentarcu je snimljeno Sajmonovo obraćanje supruzi koja je do poslednjeg trenutka bila pored njega.

"Debi, nadam se da sam bio dobar suprug i da tebe i decu nisam mnogo namučio u poslednjih godinu dana. Možda je bolje što odlazim ovako, planirano. Nije trenutak za šalu ali verujem da bi tebi i deci bilo teže da sam stradao u saobraćajnoj nesreći, ovako smo bar imali vremena da se oprostimo" bilo je poslednje što je Sajmon rekao.

BBC nije snimio jedino trenutak kada je Sajmon izdahnuo, ali bez obzira, zbog ovakvog dokumentarca, televizija je kritikovana kakao reklamira samubistvo i kako emituje uznemirujuće sadržaje.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track