(VIDEO) TAJNA DUGOVEČNOSTI: Ova bakica tamani 30 cigareta dnevno i ima 112 godina
Foto: Youtube

Strastveni pušač

(VIDEO) TAJNA DUGOVEČNOSTI: Ova bakica tamani 30 cigareta dnevno i ima 112 godina

Planeta -
Batuli Lamičan iz Nepala prvu cigaretu je zapalila kao tinejdžerka i ne namerava da prestane sa pušenje skoro ceo vek kasnije.

Batuli ima 112 godina i kaže da je tajna njene dugovečnosti upravo u tome - u pušenju cigareta. Puši oko 30 dnevno u poslednjih 95 godina. Rođena je 1903. a u 17. godini je postala strastveni pušač.

U međuvremenu je nadživela mnoge iz okoline, uključujući i svoju decu."Ne marim koliko sam stara. ali svakako sam stara. Videla sam mnogo toga tokom života. Dosta se promenilo", kaže Batuli.

"Nema ništa loše u pušenju. Pušim već 95 godina", dodaje.

Ipak, ona savetuje da treba izbegavati "komercijalne" cigarete, odnosno industrijski napravljene. Preporučuje, zato, lokalni duvan motan u lišće.

Inače, pre 8 decenija muž ju je napustio otišavši u Indiju u potrazi za poslom. Četvoro dece je nadživela, dok je jedan sin (85) živ. Iako je poprilično slabašna sve poslove obavlja sama. Živi od donacija lokalnog hindu hrama.

"Ljudi modernog doba su previše pod stresom. A oni koji ne rade ili su lenji ne žive dugo. Tako da morate biti aktivni i bez stresa. Treba uvek da budete srećni, tako ćete dugo živeti", zaključila je bakica iz Nepala.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track