(VIDEO) TEŽAK MEĐUNARODNI INCIDENT U UN: Putin hteo da nazdravi sa Obamom ali ovo nije očekivao!
Foto: Rojters

Njujork

(VIDEO) TEŽAK MEĐUNARODNI INCIDENT U UN: Putin hteo da nazdravi sa Obamom ali ovo nije očekivao!

Planeta -
Usledila je svečana večera, na kojoj je Obama održao govor. Po završetku govora predsednik SAD je prišao stolu gde je predviđeno da sedi i nazdravio sa svima...

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Barak Obama obratili su se Generalnoj skupštini UN.

Posle toga usledila je svečana večera, na kojoj je Obama održao govor. Po završetku govora predsednik SAD je prišao stolu gde je predviđeno da sedi i nazdravio sa svima...

Sa svima osim sa Putinom. Putin je u jednom trenutku krenuo da ustane da nazdravi, ali ga je Obama poptpuno ignorisao.

Da li namerno ili slučajno Obama je u svakom slučaju vidno ignorisao šefa Kremlja.

Na kraju su ipak nazdravili.

Pojedini analitičari smatraju da je ovo svojevrsni diplomatski skandal. Drugi opet ističu da Obama ovim šalje jasnu poruku Putinu dok ima i onih koji ističu da šef Bele kuće nije jednostavno obratio pažnju...

(P. L.)

Susret Putina i Obame iza zatvorenih vrata

Predsednici Sjedinjenih Američkih Država i Rusije Barak Obama i Vladimir Putin sastali su se iza zatvorenih vrata na marginama Generalne skupštine UN, javljaju agencije.

Kako je izvestio Rojters, Putin je na pres konferenciji posle susreta rekao da je razgovor bio veoma koristan i otvoren, i izrazio spremnost da unapredi odnose sa SAD i da radi na prevazilaženju postojećih razlika.

On je rekao da su razgovori vođeni o situaciji u Ukrajini i na Bliskom istoku i da su im mnogi stavovi bili identični.

Putin je naveo da je sa Obamom razgovarao o učesću Rusije u vojnoj kampanji zajedno sa zapadnim državama protiv Islamske države u Siriji, sa mandatom UN.

On je istakao da Rusija planira da pojača pomoć sirijskoj armiji, ali nikada neće učestvoivati u kopnenoj vojnoj operaciji u Siriji.

Ruski predsednik je dodao da o sudbini sirijskog predsednika treba da odluči sirijski narod, a ne lideri SAD ili Francuske.

Ovo je prvi zvaničan susret Putina i Obame u poslednje dve godine, od juna 2013. Razgovor, koji su inicirali Amerikanci, iako je bilo predviđeno da traje 55 minuta, trajao je više od 100 minuta, naveo je TAS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track