(VIDEO) TINEJDŽERKA (15) MONSTRUM Sredila da joj bivšeg upucaju, izlome i spale - i sama učestvovala
Foto: Printskrin

Zločin koji je šokirao Ameriku

(VIDEO) TINEJDŽERKA (15) MONSTRUM Sredila da joj bivšeg upucaju, izlome i spale - i sama učestvovala

Planeta -

Amber Rajt je svog dečka Seta Džeksona u vreme kad su oboje imali po 15 godina namamila u sačekušu u kojoj ga je pet tinejdžera pretuklo, triput upucalo, izlomilo mu udove i zapalilo ga - ali tu nije bio kraj.

Amber i Set, oboje iz idiličnog gradića Belvjua na Floridi, imali su po 14 godina kad su počeli da se zabavljaju. Početkom marta 2011, kad su oboje već napunili 15, Set je na Fejsbuku objavio post u kom je priznao da voli Amber. Međutim, ubrzo su raskinuli.

Amber ga je optužila da je vara i počelo je prepucavanje po društvenim mrežama. Međutim, ona je prva našla novog dečka kad su raskinuli - Majkla Barga. To je postao izvor novih svađa - Set je mislio da Majkl nije dovoljno dobar za Amber, zbog čega ga je ovaj omrznuo.

Set je patio za Amber i jedva je dočekao kad je u aprilu 2011. počela da mu šalje poruke da želi da se nađu i obnove vezu. To je bilo sumnjivo i njemu i njegovim prijateljima, ali tinejdžer se ipak nadao da će se pomiriti, pa je pristao da se vide.

Kobne noći Set je po dogovoru došao do kamp kućice u Samerfildu, gde je živela Amberina drugarica Čarli Eli (18). Ali petoro njih skočilo je na njega čim je prešao prag: Amber, Majkl, Amberin polubrat Kajl Huper, tada 17-ogodišnjak i Džastin Soto, koji tada imao 20 goodina. Amber i Čarli navodno su gledale dok su ga njih trojica udarali drvenim predmetima po telu i glavi.

U jednom trenutku Majkl je pucao u Seta, ali nije ga ubio. Okrvavljeni Set pokušao je da pobegne, ali su ga uhvatili. Majkl je ponovo pucao u njega. Zatim su ga ubacili u kadu, a pošto je još uvek bio živ, Majkl ga je i treći put upucao.

Krvavi pir je nastavljen: petorka je Setu prebila kolena da bi ga lakše spakovali u vreću za spavanje, pa su u dvorištu napravili pravu lomaču. Komšije su kasnije izjavljivale da nikada nisu videli tolike plamenove. Setove ostatke - pepeo i kosti - ubacili su u kante od farbe i bacili ih u obližnju fabriku, a onda su svoje tragove oprali izbeljivačem da bi uklonili dokaze.

Jedna od kanti u koje su ubice stavile posmrtne ostatke Seta Džeksona (Foto: Printscreen YouTbue)
Jedna od kanti u koje su ubice stavile posmrtne ostatke Seta Džeksona (Foto: Printscreen YouTbue)

Pošto se Set nije vratio kući, njegova majka prijavila je policiji njegov nestanak. Ubrzo je ponovo pozvala policiju: Kajl je priznao svojoj majci da je prisustvovao Setovom ubistvu. Inspektorima nije trebalo mnogo da povežu konce i pohapse ubice.

Evo i epiloga: Amber (danas 19), Kajl Huper, Džastin Soto i Čarli Eli osuđeni su na doživotnu robiju. Devojke su pokušavale da se izvuku: Amber je tvrdila da nije znala da će Set biti ubijen, a Čarli da ju je Majkl naterao da učestvuje u linču. Porota je te izgovore objasnila.

Kajl Huper se prvi slomio i sve priznao (Foto: Printscreen YouTube)
Kajl Huper se prvi slomio i sve priznao (Foto: Printscreen YouTube)

"Neki kažu da im je život završen. Ipak, oni će moći da se vide sa svojim porodicama i razgovaraju s njima. I dalje će dobijati pisma i rođendanske čestitke. Smejaće se i plakati. Nemam žaljenja za njene suze. One nisu prolivene zbog Seta, nego zbog presude koju je dobila", rekla je Setova majka Sonja posle presude Čarli Eli.

"Amber nadamo se da će te griža savesti pojesti jer znaš da si ti ovo izazvala. Sve se dogodilo zbog tebe", poručila je Sonja.

Setova majka Sonja: Nemam žaljenja za suze ubica (Foto: Printscreen YouTube)
Setova majka Sonja: Nemam žaljenja za suze ubica (Foto: Printscreen YouTube)

Majkl Brago (23) osuđen je na smrt i opet je dospeo u vrh crnih hronika kao najmlađa osoba osuđena na najtežu kaznu na Floridi.

"Neka se Bog smiluje na moju dušu", rekao je kad je čuo presudu. Majkl je tokom suđenja iskoristio pravo da ništa ne govori, ali ipak je rekao da je stigao na mesto zločina kad je Set već bio ubijen. Advokati su pokušali da omekšaju porotu pričama o teškom razvodu Majklovih roditelja, ali nisu uspeli.

Sudija Dejvid Edi: Ovo je najhladnije ubistvo koje sam video (Foto: Printscreen YouTube)
Sudija Dejvid Edi: Ovo je najhladnije ubistvo koje sam video (Foto: Printscreen YouTube)

"Ovo je najhladnije, najproračunatije i najbolje planirano ubistvo koje sam ikada video", prokomentarisao je sudija Dejvid Edi, koji je vodio slučaj.

(Mirror.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track