Prikaži najnovije vesti
Donald Tramp, Sinsinati, Foto Reuters
Obradovao svet!

(VIDEO) TRAMP NAJAVIO NOVU ERU MIRA: Prestajemo da rušimo druge vlade!

Planeta 110

SINSINATI - SAD će prestati sa pokušajima da ruše vlade širom svetu i sarađivaće sa drugim zemljama koje se bore protiv terorizma, poručio je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp tokom svoje "turneje zahvalnosti" i obećao početak "nove ere mira".

">December 2, 2016

"Uništićemo Islamsku državu. Istovremeno, vodićemo se novom spoljnom politikom, koja konačno uči na greškama iz prošlosti. Prestaćemo da nastojimo da zbacujemo režime i vlade", rekao je Tramp u prvom obraćanju tokom "turneje zahvalnosti" u Sinsinatiju, prenosi Vašington egzeminer. Naglasio je da će SAD sarađivati sa svakom zemljom koja je zainteresovana da uništi takozvanu Islamsku državu, preneo je Tass.

">December 2, 2016

"Sarađivaćemo sa svakom zemljom, koja je voljna da nam se pridruži u nastojaju da porazimo Islamsku državu i radikalni islamski terorizam", rekao je on. Novoizabrani predsednik SAD obećao je da će "izlečiti duboke rane Amerike" navodeći da ta zemlja nema drugog izbora nego da se ujedini i odbaci netrpeljivosti, navodi AFP.

Foto: Reuters Foto: Reuters

"Mi smo veoma podeljena nacija, ali nećemo biti podeljeni dugo. Mi ćemo pronaći zajednički jezik i uradićemo posao kako treba. Osuđujemo netrpeljivost i predrasude u svakom obliku i odbacujemo jezik isključenosti i podela", rekao je Tramp pred više hiljada pristalica u areni u Sinsinatiju. U Indijani, koju je prethodno posetio, Tramp je ponovio da će izgraditi zid duž američko-meksičke granice.

">December 2, 2016

"Ljudi govore 'Mislite li da će Tramp izgraditi zid?' Verujte mi, izgradićemo zid", poručio je Tramp u kratkom obraćanju obezbeđenju u kompaniji za proizvodnju klimatskih uređaja u Indijani. On je dodao da će zid imati "vrata" kroz koja će moći da prolaze legalni imigranti.

Foto: Reuters Foto: Reuters

Tramp je u četvrtak krenuo na, kako ju je nazvao, " turneju zahvalnosti" u okviru koje je prvo posetio Indijanu, a potom održao govor na skupu u Sinsinatiju, u Ohaju. Ohajo je jedna od ključnih saveznih država, koja je pomogla Trampu da na izborima pobedi bivšu državnu sekretarku SAD Hilari Klinton.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir