(VIDEO) TRAMP ŠOKIRAO AMERIKU: Prvo se pokajao, a onda mu videli golu zadnjicu u javnosti!
Foto: Reuters I Printscreen

Totalna promena

(VIDEO) TRAMP ŠOKIRAO AMERIKU: Prvo se pokajao, a onda mu videli golu zadnjicu u javnosti!

Planeta -

Prvi put od ulaska u trku za predsednika SAD, republikanski kandidat Donald Tramp priznao je da su njegove izjave "mogle da povrede neke ljude" i dodao da mu je "žao zbog stvari koje je rekao u žaru rasprave", da bi se zatim na nekoliko mesta pojavio kao od majke rođen - doduše, u formi statue.

Grupa aktivista, koja se naziva NEPROMENLJIVO, napravila je kip nagog Donalda Trampa.

Reč je o grupi glumaca, muzičara i filmadžija, koji su ovaj projekat nazvali "Car nema jaj*". Ovakvi nimalo laskavi Trampovi kipovi pojavili su se ne samo u San Francisku, već i u Los Anđelesu, Njujorku, Klivlendu i Sijetlu.

Radnici Njujork siti parkova uklonili su statuu jer je postavljena nevlašćeno, rekao je portparol te gradske službe Sem Bider.

Trampov štab nije komentarisao ovu "izložbu".

Istog dana Tramp je objavio da menja kampanju jer je shvatio da je pogrešio s komentarima u kojima je vređao pripadnike manjina i neistomišljenike, prenosi AP.

"Ponekad u žaru rasprave i u govorima na brojne teme ne izaberete pravu reč, ili prosto kažete pogrešnu stvar. Meni se to desilo", rekao je Tramp.

"Verovali ili ne, ja se kajem. Posebno zbog reči koje su nekome nanele ličnu bol", poručio je on. Tramp je juče najavio izmene u svojoj kampanji, smenu izvršnog menadžera i imenovanje novog menadžera kampanje, prenosi AP.

Republikanski kandidat u poslednjih nekoliko nedelja nije uspevao da prenese glasačima pouzdanu poruku, nudeći burne kontroverzne nastupe kao i javne sukobe sa američkom muslimanskom porodicom čiji je sin poginuo služeći vojsku na strani SAD u Iraku, obrazlaže AP.

Novo lice Donalda Trampa (Foto: Printscreen)
Novo lice Donalda Trampa (Foto: Printscreen)

Novi Tramp, koji se pojavio u četvrtak, manje je borben, sa širim pogledima, i tvrdi da predstavlja "glas u ime svakog zaboravljenog dela zemlje, koji čeka i nada se boljoj budućnosti" i onih koji " do sada nisu imali nikoga ko bi progovorio u njihovo ime". Posebno je smirio ton u apelu na glasače crnce, za koje je anketa pokazala da mu nisu naklonjeni.

"Neću da se smirim dok deca svih boja ne budu deo američkog sna", obećao je republikanski kandidat i pozvao afroameričke glasače da mu daju šansu jer "nemaju šta da izgube ako probaju nešto novo". Ostaje da se vidi da li Tramp promena dolazi prekasno i da li će uopšte moći da se drži ovakvog ponašanja, navodi AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja