(VIDEO) TRAMP U OFANZIVI: Davaću 2 miliona nedeljno za reklame, a ti, Hilari, seti se Bila i Monike!
Foto: AP

Milijarder uzvraća Klintonovoj

(VIDEO) TRAMP U OFANZIVI: Davaću 2 miliona nedeljno za reklame, a ti, Hilari, seti se Bila i Monike!

Planeta -
Američki milijarder Donald Tramp, pretendent za republikanskog predsedničkog kandidata na izborima 2016, napao je Hilari Klinton zbog "stravičnog rekorda zloupotrebe žena" njenog muža Bila

Tramp je podsetio javnost na seks skandal Bila Klintona 1998, kad je on kao predsednik SAD javno lagao da nije imao aferu sa pripravnicom u Beloj kući Monikom Luinski, pa mu je zbog toga pretio i opoziv.

Milijarder je bio izazvan najavom da će Klinton nastupiti u predizbornoj kampanji svoje supruga u Nju Hempširu, pa je izjavio da Bil drži "stravični rekord u zloupotrebi žena".

Podsetio je i na nastup Bila Klintona u znak podrške Hilari Klinton 2008, kad se ona borila protiv Baraka Obame za funkciju predsednika SAD, kad su Bila nazvali rasistom. Tramp je za tv mrežu NBC rekao da su njegovi komentari o Bilu Klintonu "fer plej" u odnosu na optužbe Hilari Klinton protiv njega - na primer kad ga je prozvala zbog seksizma.

Ekscentrični milijarder je, kako prenosi CNN, rekao da će u narednom perodu trošiti najmanje dva miliona dolara nedeljno za reklamiranje svoje kampanje.

Prema najnovijim anketama, on je znatno iza sebe ostavio svoje republikanske rivale. Prema anketi koju su sproveli CNN i ORC među glasačima, Tramp među republikanacima vodi sa 39 odsto podrške, dok je senator Ted Kruz na drugom mestu sa samo 18 odsto. Tramp je u odnosu na ankete iz novembra dobio dva procenta podrške, što pokazuje da mu njegove bombastične i kontroverzne izjave nisu nanele štete, navodi AFP.

Donald Tramp s mladim obožavaocima u Ajovi: Eksplozivne izjave nisu mu nanele štetu (Foto: AP)
Donald Tramp s mladim obožavaocima u Ajovi: Eksplozivne izjave nisu mu nanele štetu (Foto: AP)

Od ostalih republikanskih kandidata, senator Marko Rubio i bivši neurohirurg Ben Karson imaju 10 odsto podrške glasača, dok je na petom mestu guverner Nju Džersija Kris Kristi sa pet procenata.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track