(VIDEO) TURSKI REPER PEVA O UBIJANJU I VEŠANJU STRANACA: Pucaj im u glavu ako se ne menjaju
Foto: Printscreen Youtube

Šok

(VIDEO) TURSKI REPER PEVA O UBIJANJU I VEŠANJU STRANACA: Pucaj im u glavu ako se ne menjaju

Planeta -

Jedan turski reper snimio je spot u razrušenom kurdskom okrugu Sur, i pozvao tursku vladu da "reši problem ili obesi one koji ga stvaraju".

Policija u jugoistočnom turskom gradu Dijarbakiru pokrenula je istragu nakon što je ultranacionalistički reper snimio video u porušenom okrugu Sur, koji je bio pod 24-časovnim policijskim časom zbog borbi između turske vojske i kurdskih militanata.

Video je pod nazivom "Ja sam sam oče" snimljen je u znak sećanja na "vojnika mučenog u Suru".Reper, koji je maskiran u videu a na Jutjubu se predstavlja kao SAT5, kruži oko srušenih zgrada u istorijski kurdskom većinskom okrugu izbacujući nacionalističke parole i napadajući "kurdske laž" i "cionističke planove".

"Oče udaljili smo se od 6 principa", repuje on, misleći na osnivača Turske Mustafu Kemala Ataturka i šest principa Kemalizma.

"Nek se svi probude, ustanu, oni su svi Jermeni, sve lopovi. A ko sam ja? Sin Turčina? Onaj koji je odbačen", neki su od stihova pesme.

Neki Turci često etiketiraju ljude koje smatraju izdajnicima da su "Jermeni" a značenje termina je nastalo zbog čestih nemira na jugoistoku.

Reper počinje video pokupivši pištolj i prošavši pored plakata Ataturka i gomile zapaljenih zastave koje pripadaju Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) i Sirijskim odbrambenim snagama (IPG).

On "upozorava mlade da propadaju daleko" i da postoji potreba da se "ili reši problem ili da vise oni koji stvaraju problem"."Voli ili ostavi", dodaje on pozivajući se na uobičajni izraz koji je usvojen od strane turskih nacionalista od američke desnice pozivajući "strane elemente" u Turskoj da pokažu patriotizam ili odu, dodajući da on "nije fašista.""Rešenje je jednostavno ako mene pitate", zaključuje on. "Pucaj im u glavu ako se ne menjaju!"

(Middleeasteye)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track