(VIDEO) U POTRAZI ZA VANZEMALJCIMA: Ovo su možda poslednji snimci dronom misteriozne Oblasti 51!
Foto: Shutterstock

Traganje za NLO

(VIDEO) U POTRAZI ZA VANZEMALJCIMA: Ovo su možda poslednji snimci dronom misteriozne Oblasti 51!

Planeta -
Hans Faulkner je putovao u pustinju Nevade u avgustu prošle godine samo sa jednim ciljem u glavi - vanzemaljci. Hteo je da osmotri Oblast 51. Radio je na dokumentarcu o savremenim letelicama - a možda i o vanzemaljskoj tehnologiji. Dok je bio tamo dronom je napravio neverovatne snimke.

"Kada prilazite Oblasti 51 imate utisak kao da se tu ništa ne nalazi. Lokacija je savršeno skrivena iza nekoliko planina", rekao je Faulkner.

On je snimke objavio na svom Jutjub kanalu i to samo mesec dana pre odluke kojom se u toj oblasti i oko nje zabranjuje korišćenje dronova.

Podsetimo, u dokumentima s kojih je pre neku godinu skinuta oznaka tajnosti, američka obaveštajna služba CIA potvrdila je spekulacije koje su trajale decenijama - supertajna baza "Oblast 51" u Nevadi zaista postoji.

Arhiv Univerziteta "Džordž Vašington" dobio je na uvid dokument američke obaveštajne službe CIA o istoriji programa razvoja špijunskog aviona U-2. Taj dokument pregledan je još 2002. godine, ali svako pominjanje baze u tom spisu bilo je izbrisano ili zatamnjeno.

Te godine dokument je pregledao Džefri Rihelson, iz nacionalnog arhiva, objavio je Asošiejtid pres. On je 2005. godine ponovo zatražio isti dokument na uvid, ali ovog puta dobio ga je bez zatamnjenih ili izbrisanih reči koje označavaju supertajnu američku vojnu bazu. Ovog puta moglo je da se pročita da se vazduhoplovni projekat sprovodio u bazi "Oblast 51" (Area 51).

Oblast 51 predstavlja jednu od najtajnijih i najčuvanijih baza američke vojske koja navodno krije najveću misteriju - NLO koji se 1947. srušio kod mesta Rozvel u saveznoj državi Nju Meksiko.

Većina Amerikanaca i danas veruje da se u toj bazi čuva vanzemaljska letelica koja je dve godine po završetku Drugog svetskog rata navodno pala u pustinju nedaleko od Rozvela. Teoretičari zavere ubeđeni su da se i dan-danas u toj bazi sprovode eksperimenti sa NLO letelicama kojih se vojska SAD dokopala i na osnovu kojih vanzemaljskom tehnologijom izrađuje vlastite "leteće tanjire".

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track