(VIDEO) ČUDOM PREŽIVELI 4 DANA POD SNEGOM: Iz ruševina italijanskog hotela izvučena tri štenca!
Foto: Printscreen Blitzquotidiano.it

još ima nade

(VIDEO) ČUDOM PREŽIVELI 4 DANA POD SNEGOM: Iz ruševina italijanskog hotela izvučena tri štenca!

Planeta -

Spasioci su danas pronašli tri zakopana štenca u ruševinama hotela koji je pogođen lavinom prošle nedelje, što je vratilo nadu da su neki od dvadeset troje nestalih i dalje živi nakon pet dana, javlja AFP.

Vatrogasac Fabio Jerman kaže da je pronalazak tri zapuštena bela štenca ovčara pokazao da i dalje postoje džepovi vazduha u urušenom luksuznom odmaralištu, što je "važan znak života, koji nam daje nadu".

Novi put kopa se do ruševina u poslednjoj nadi da se pronađu preživeli, dok se već postavlja pitanje da li se ova nesreća mogla izbeći.

"To je trka sa vremenom, znamo da moramo da budemo brzi, ali nije lako raditi u ovakvom okruženju", rekao je portparol vatrogasaca Luka Kari, dok timovi neprestano rade na tome da stignu do centra odmarališta, gde se sumnja da će preživeli biti nađeni.

Pet dana nakon velike lavine, novi znak života iz betonske grobnice daje novu snagu spasiocima. Štenci su rođeni u decembru u pogođenom hotelu Rigopjano. Devetoro ljudi izvučenih u petak jelo je prljav sneg u mrklom mraku kako bi preživeli.Spasioci mukotrpnim kopanjem od sobe do sobe pretražuju odmaralište, uprkos tome što je prošlo skoro sedam dana od lavine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Pet najsmrtonosnijih lavina u istoriji

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track