(VIDEO) UBISTVO KAO NESLANA ŠALA: Jedna od ubica Kim Džong-nama tvrdi da nije znala šta radi
Foto: Youtube Printscreen

Čudan izgovor

(VIDEO) UBISTVO KAO NESLANA ŠALA: Jedna od ubica Kim Džong-nama tvrdi da nije znala šta radi

Planeta -

Jedna od dve žena osumnjičenih za ubistvo Kim Džong-nama, polubrata Kim Džong-una možda je izvela ubistvo sasvim nehotice, verujući da se radi o šali

Uhapšena 28-godišnja žena, jedna od dve optužene za ubistvo polubrata severnokorejskog vođe, izjavila je policiji da je u Kuala Lumpuru u Maleziji, gde se ubistvo dogodilo, bila na odmoru sa grupom prijatelja koja ju je napustila nakon što je navodno bacila otrov u lice Kim Džong-nama.

Ona tvrdi da ubistvo nije izvela namerno, već je verovala da se radi o šali. Prema njenim rečima, jedan od "prijatelja" ju je uverio da utrlja u lice Kim Džong-namu "otrov".

Ona, kaže, nije znala da se radi o otrovu, a Kim Džong-nama nikada nije želela da ubije niti da povredi. Žena koju je policija privela nakon što su je snimile kamere na aerodromu malezijskog glavnog grada, navodi se pod imenom Doan Ti Huong i navodno je iz Vijetnama.

Osim nje, uhapšena je i 25.-godišnja Siti Aišah, iz Indonezije, kao i njen malezijski dečko.

U malezijskoj štampi navodi se kako su njih dve delovale nezavisno, te da je upravo Doan bila ta koja je "završila posao". Na snimku sa sigurnosnih kamera unutar aerodroma vidi se da nosi rukavicu, dok se na sledećem snimku, koja je prikazuje kako se kreće prema taksijima izvan aerodroma, više ne nosi rukavicu. Pretpostavlja se da je rukavica bila natopljena otrovom koji je mlada žena utrljala u Kim Džong-namovo lice.

Više o samom uzroku smrti tj. o otrovu koji je verojatno upotrebljen znaće se nakon što se obavi analiza njegovih uzoraka tkiva, krvi, i mokraće, za šta će verojatno trebati oko nedelju dana.

(rtl.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track