(VIDEO) UBISTVO VOZAČA JE PORUKA PUTINU: Tajna grupa želi da prisvoji rusko bogatstvo
Foto: Printscreen Youtube

Nova teorija zavere

(VIDEO) UBISTVO VOZAČA JE PORUKA PUTINU: Tajna grupa želi da prisvoji rusko bogatstvo

Planeta -

Teoretičari zavere tvrde da je nedavni sudar automobila u kojem je poginuo vozač Vladimira Putina, ustvari deo atentata koji se sprema za ruskog predsednika.

Bezbednosni snimci uzeti sa Kutuzovski avenije u Moskvi pokazuju kako drugo vozilo udara "čelom" u predsednički BMW. Međutim, ruski predsednik nije bio u automobilu u trenutku kada je auto udaren direktno od strane Mercedesa koji je prešao sa suprotne strane puta.

Ruski mediji navode da je auto vozio omiljeni službeni vozač Putina a pojavile su se spekulacije da je incident bio deo navodnog atentata od strane "stranih tajnih agenata".

Sajt naklonjen ruskom predsedniku "Milenijum riport" objavio je da "duhovi" koji rade po gradu pokušavaju da pošalju poruku Putinu. Spekulacije oko nesreće pojačane su kada je policija pokrenula istragu ali bez objavljivanja bilo kakvih detalja.

Na sajtu, koji sebe opisuje kao "alternativna informativna platforma" kaže se da postoji zavera od strane grupe koja želi da preuzme kontrolu nad prirodnim resursima u Rusiji, uključujući zlato, naftu i gas.

U članku objavljenom nakon sudara piše da "nije često da se šefu jedne supersile šalje tako dramatična i nasilna poruka."

"Takav drska pretnja za život predsednika Putina može biti koordinisana samo od unutrašnje grupe strane tajne službe koji imaju agente koji rade u Moskvi. Moskva je toliko velika da su agenti sami možda planirali i izveli napad upravo iz grada", piše u članku.

Ipak, Daily Star spekuliše da su ove neproverene tvrdnje na sajtu politički motivisane.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track