(VIDEO) UHAPŠEN ČOVEK HIJENA: Zaražen HIV-om imao je odnose sa više od 100 devojčica
Foto: Printscreen YT

Priča koja je zgrozila ceo svet

(VIDEO) UHAPŠEN ČOVEK HIJENA: Zaražen HIV-om imao je odnose sa više od 100 devojčica

Planeta -

Erik Aniva, čovek koga su posle potresne reportaže BBC-ja prozvali hijenom, uhićen je po inalogu Pitera Mutarike, predsednika Malavija.

Portparol predsednika ove afričke države rekao je da će Aniva biti procesuiran zbog kršenja dečjih prava i seksualnog zlostavljanja.

U pojedinim izolovanim delovima južnog Malavija postoji tradicija po kojoj devojčice, pošto uđu u pubertet moraju da imaju odnos s plaćenim seksualnim partnerom koga zovu "hijena". Seoski poglavari na to ne gledaju kao silovanje već kažu da se radi o ritualnom "pročišćenju".

Hijena Aniva se "pohvalio" u reportaži koja je zgrozila celi svet kako je imao seksualne odnose s više od stotinu devojčica i otkrio da je HIV pozitivan.

Predsednik Malavija putem svog portparola, poručio je da će vlada njegove zemlje zaustaviti i iskoreniti kultne rituale "čišćenja" u zabitima Malavija zbog ponižavajućeg odnosa prema devojčicama i opasnog širenja polnih bolesti.

Svako zabačeno selo na jugu Malavija ima po nekoliko "hijena" koji su plaćeni od četiri do sedam dolara za seksualni čin s devojčicama, uz blagoslov roditelja deteta.

(Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track