(VIDEO) UHVAĆENA UKRAJINSKA FATALNA MATA HARI: Svoje mete sam zavodila, drogirala ih i snimala
Foto: Prinstcreen Youtube

Špijunka dolijala

(VIDEO) UHVAĆENA UKRAJINSKA FATALNA MATA HARI: Svoje mete sam zavodila, drogirala ih i snimala

Planeta -

Žena poznata pod nadimkom "Ukrajinska Mata Hari" uhapšena je od strane proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

Navodna špijunka zove se Ljilja Koc, ima 28 godina, a proruski separatisti smatraju da radi za ukrajinsku obaveštajnu službu SBU a uz to neguje odnose sa nacionalističkim strankama u Ukrajini, piše britanski Dejli mejl.

Fatalna Ljilja je uhvaćena u Donjecku nakon što se sprijateljila sa jednim od boraca na strani separatista i pokušala da ga drogira i prevede na teritoriju pod kontrolom Kijeva. Iz nje je odmah izvučeno priznanje u kojem kaže da su je naučili "kako da manipuliše muškarcima".

Prema "vlastitoj" priči Ljilja je trenirana kao "lastavica" ili specijalni agent obučen za tajne zavođenja, što je navodno uključivalo seksualne odnose sa mnogim od njenih meta.

"Svojim metama morale smo doći što je bliže moguće i saznati o njima što je više moguće.

Seksualni odnos tu je bio uključen, a razgovore sa metama bismo snimali", otkrila je Ljilja koja je takođe trenirana i za klasičnije vojne veštine kao što su pucanje, postavljanje eksploziva, čitanje karata i tome slično, tvrde pobunjenici.

Njenog "priznanje", za koje nije sigurno u kakvim je uslovima ili pod kakvim pretnjama morala dati, prosleđeno je kontrolorima SBU-a od strane nacionalističke ukrajinske grupe Desni sektor, što upućuje na postojanje neke veze Ljilje i (pro)ukrajinskih boraca. Ipak, PR grupe je demantovao da je Ljilja volonterka ili članica njihove organizacije.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track