(VIDEO) UŽAS U JORKŠIRU: Poslanica laburista brutalno ubijena pošto je napadač izbo, pa upucao
Foto: Reuters

Obustavljena kampanja za Bregzit

(VIDEO) UŽAS U JORKŠIRU: Poslanica laburista brutalno ubijena pošto je napadač izbo, pa upucao

Planeta -

Poslanica laburista, Džo Koks, preminula je u bolnici u Jorkširu, pošto je danas napadač izbo nožem a zatim pucao na nju iz vatrenog oružja.

Stravčan zločin desio se u Birstolu u blizini Lidsa na severu Engleske, a prema nezvaničnim iveštajima na poslanicu Džo Koks je pucano u blizini lokalne biblioteke.

Napadač (52) je uhapšen, prema izveštajima lokalne policije. Helikopteri nadleću lice mesta, kako je saopštila policija Zapadnog Jorkšira i kako svedoče očevici.

Policija je dodala da je i jedan muškarac, star oko 50 godina, zadobio lakše povrede. pic.twitter.com/z6GNtbijeO

Koks (41), poslanica opozicione Laburističke partije, napadnuta je dok se pripremala da održi sastanak sa biračima u Birstolu, nedaleko od Lidsa.

mesto zločina, Foto: Reuters
mesto zločina, Foto: Reuters

Jedan očevidac je rekao za "Pres Asosijejšn" da se Koks umešala u sukob između dvojice muškaraca, od kojih je, kako je naveo, jedan izvukao pištolj iz torbe i dva puta pucao.

Prema nepotvrđenim informacijama, žena je upucana i izbodena u blizini lokalne biblioteke. Očevici tvrde da je majka dvoje dece ležala na trotoaru i krvarila.BREAKING: Woman ‘shot and stabbed’ outside #Birstall library https://t.co/bRSZbwVfaU pic.twitter.com/rfxGsE10Je

Britanski premijer Dejvid Kameron naveo je na svom nalogu na Tviteru da je "veoma zabrinut" povodom navoda je Koks povrđena i poručio da su "naše misli i molitve sa Džo i njenom porodicom".

Lider Laburističke partije Džeremi Korbin rekao je da je "potpuno šokiran" zbog napada na Koks.

"Misli cele Laburističke partije su sa njom i njenom porodicom u ovom trenutku", naveo je on na svom nalogu na Tviteru.

Inače, Džo Koks je u parlamentu od 2015. godine.

Posle napada na poslanicu laburista Džo Koks koja je preminula u bolnici, pristalice izlaska Britanije iz EU, kao i zagovornici njenog ostanka u Uniji suspendovali su aktivnosti svojih kampanje.

Koks, koja je učestvovala u proevropskoj kampanji, pogođena iz vatrenog i hladnog oružja dok se pripremala za sastanak sa biračima u Birstolu nedaleko od Lidsa, prenose britanski mediji.

"Suspenujemo sve aktivnosti kampanje danas. Naše misli su sa Džo Koks i njenom porodicom", saopštila je ta kampanja na Tviteru.

Zvaničcna kampanja za napuštanje EU saopštila je, takođe, da će njen izborni autobus obustaviti kampanju danas, prenosi Rojters. Referendum o budućnosti odnosa Velike Britanije i EU biće održan 23. juna.

(RT/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track