(VIDEO) POZNATI PSIHIJATAR ANALIZIRAO MAKRONA: Njegova dijagnoza je zastrašujuća!
Foto: Reuter

Ne piše im se dobro

(VIDEO) POZNATI PSIHIJATAR ANALIZIRAO MAKRONA: Njegova dijagnoza je zastrašujuća!

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron je dijagnostikovan kao "opasan psihopata" od strane vodećeg evropskog psihijatra.

Dr Adrijano Segatori je dobro poznati italijanski psihijatar i psihoterapeut koji je napravio analizu Emanuela Makrona koja je i fascinantna i kredibilna, zastrašujuća u svojim implikacijama za Francusku, i zastrašujuća za samog Makrona, ako izgubi samokontrolu.

"Analizu sam uradio na osnovu slika koje imam u posedu, i na osnovu njegove biografije. Mladi Emanuel Makron je sa 15 godina iskusio ozbiljnu seksualnu agresiju sa svojom učiteljicom, Brižit, koja je u to vreme imala 39 godina ", kaže Segatori.

"Umesto ružičaste vizije ove "velike ljubavi" koju bismo mogli groteskno definisati kao reparativni brak (da popravi silovanje), ja umesto toga vidim činjenicu da je razvoj Emanuela Makrona prerano blokiran u njegovoj adolescenciji zbog čina zavođenja koje je bilo i psihičko i fizičko."

"Naravno, ovo osećanje svemoćnosti se javilo unutar bogatog buržoaskog društva Amiens, na severu Francuske. Da se ova zajednica dogodila u proleterskoj socijalnoj sredini, sredini koju Emanuel Makron duboko prezire, Emanuel Makron bi bio uništen, i bio bi pod nadzorom socijalnih službi, a Brižit Makron bila u zatvoru.""To je tužna istina. Suočeni smo sa problemom pedofilije. Kada su granice tabua prekoračene, ideja svemoći, zajednička za svu decu, je tada ohrabrena. Dok nije otišao dalje od pravilnog poimanja stvarnosti, i ojačao svojim intelektualnim darovima, on je izvršio ekstrapolaciju svojih ličnih ograničenja." "Paradoks je da on izgleda normalno, ali mi imamo slučaj potpune narcisoidnosti."

"Makron je od svoje mladosti negovao ambiciju koja je iznad normalnog nivoa. Njemu je potrebna pažnja i divljenje drugih da nadoknadi svoj kompleks inferiornosti".

"Dakle, suočeni smo sa tri paradigme koje definišu određeni tip ličnosti: 1) ideja da ne postoje ograničenja 2) osećanje svemoći iz detinjstva, ali još više u odraslom dobu 3) narcisoidnost koja se precizno može definisati kao zlonamerna."

"Ovo čini strukturu psihopatskog ponašanja osobe sa kojom smo suočeni – Emanuela Makrona – čija se psihička šminka savršeno može deinisati kao psihopatska. Reč “psihopata“ nije uvreda. Velika američka psihoanalitičarka Nensi Mekvilijams objašnjava bukvalno da psihopata može dostići najviši nivo u američkoj vladi." "Naravno, psihopata može biti devijantan, ali ako je dobro organizovan sa kulturne i socijalne tačke gledišta, on takođe može dostići visine vladajuće klase u politici ili finansijama – što je slučaj koji proučavamo."

"Psihopatsku ličnost karakteriše beskonačan spektar referentnih tačaka, na primer: fascinacija površnim, sposobnost da privuče, nelagodnost u konfrontacijama. To vidimo u Makronovim napadima histerije kada divljenje opada, ističući slabosti svog identiteta."

"Ova histerija je okarakterisana njegovim interesovanjem za teatralnost, koju ne možemo da ne povežemo – što je zabrinjavajuća slučajnost – sa njegovom ličnom istorijom sa svojom učiteljicom – koja ga je naučila drami."

"Psihopata nije dostojan poverenja, ali uspeva kroz fascinaciju koju ispoljava u pokušaju da ubedi sagovornika. On se ne kaje. Kada govori o siromašnima ili vređa radnike na severu Francuske, svodeći ih na pušače i alkoholičare, kada degradira žene, spuštajući ih na nivo neznalica, vraćamo se idejama koje je savršeno objasnio Žak Lakan.“ "Istina je da on nije želeo da kaže takve stvari, ali njegova podsvest govori za njega. Jer on veruje u ono što kaže i ne može sebe da spreči u tome da se izrazi. Makron se brani menjanjem značenja njegovih izjava – ali nikada ne izražava kajanje – jer se on nikada ne oseća krivim." "Dakle, šta je problem sa psihijatrijske tačke gledišta? Kakva je opasnost sa ličnošću kao što je ova?"

"Moj odgovor je da nema sumnje: Emanuel Makron, kao i sve psihopate, je veoma opasan."

"Američki intelektualac koji je specijalizovan za – nazovimo to “dobro integrisanim poremećajima“ u poznatim ljudima – doslovno je rekao: “Serijski ubica uništava porodice, dok psihopate na vrhu politike i ekonomije uništavaju društva“.

Dakle, na koji način je Makron opasan?

"1) Kao i sve psihopate, Makron ima visoko mišljenje o sebi."

"2) Makron ne voli Francusku i ne bori se za narod Francuske."

"3) Makron izuzetno voli sebe i bori se da sačuva svoj krhki identet."

"Za njega, konfliktna situacija sa Marin le Pen nije samo politički sukob. On ne može da prihvati da je žena – Marin, simbol Francuske – njegov protivnik. Njemu treba brižna majka. Svaki drugi odnos sa ženom mu je težak da se nosi sa njim."

“Dakle, ova krhkost je veoma opasna, jer kao i kod svih psihopata koji rade samo za sebe i koji druge smatraju instrumentima vlastite uzvišenosti, ona naglašava u kojoj meri se država poput Francuske nalazi u opasnosti od kandidata ove vrste.“

( attworldnews.com)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pet činjenica koje niste znali o Emanuelu Makronu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track