(VIDEO) ŽESTOKE BORBE U IRAKU: Džihadisti napali Kirkuk, upadali u kuće i džamije
Foto: Reuters

Potpuni haos

(VIDEO) ŽESTOKE BORBE U IRAKU: Džihadisti napali Kirkuk, upadali u kuće i džamije

Planeta -

U današnjim napadima boraca Islamske države u iračkom gradu Kirkuku ubijeno je osam civila, a postoje izveštaji da su džihadisti navodno uletali i u kuće i džamije i da drže taoce.

Novinska agencija Rudav, pozivajući se na lokalnoj šefa policije, navodi da su napadači provalili i u obdanište, ne navodeći detalje, preneo je RT.

Agencije prenose da je ubijeno osam civila i 12 džihadista u Kirkuku, gde je uveden policijski čas. Bezbednosni izvori su naveli da su ekstremisti napali nekoliko objekata i elektranu, kao i da se nekoliko napadača krije u džamiji i hotelu.

Kako prenosi Rojters, ubijeno je šest pripadnika bezbednosnih snaga i dvojica Iranaca koji su deo tima zadužen za održavanje elektrane u predgrađu.

Pešmerge, Foto: Reuters
Pešmerge, Foto: Reuters

Navodi se i da je najmanje 12 ekstremista poginulo, kako tokom izvođenja samoubilačkog napada, tako i u sukobima sa bezbednosnim snagama.

Stanovnici grada navode da se od jedan sat posle ponoći čuju eksplozije.

Napad je usledio nekoliko dana po pokretanju velike ofanzive za oslobođenje Mosula od Islamske države. Kirkuk se nalazi na 290 kilometara severno od Bagdada i na 170 kilometara od Mosula.

(VIDEO) POČELA BITKA NAD BITKAMA: Preko 50.000 vojnika korača na Mosul, džihadisti su u klopci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track