ZNAMO KO JE NAPAO KONVOJ UN U SIRIJI Putin otkrio počinioce, a zatim osuo paljbu po Hilari i Trampu!
Foto: AP

Ekonomski forum

ZNAMO KO JE NAPAO KONVOJ UN U SIRIJI Putin otkrio počinioce, a zatim osuo paljbu po Hilari i Trampu!

Planeta -

Napad na humanitarni konvoj UN blizu Alepa, koji se odogodio prošlog meseca, izvela je jedna teroristička grupa koja deluje na tom području, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Govoreći na ekonomskom forumu u Rusiji, Putin je rekao da bi SAD trebalo da počnu da se ponašaju jednak partner i da poštuju ruske interese, umesto što pokušavaju da diktiraju uslove Moskvi.

"Zabrinuti smo zbog pogoršanja odnosa Rusije i SAD ali to nije bio naš izbor, nikada to nismo želeli. Naprotiv, želeli smo prijateljske odnose sa SAD, koja je sjajna zemlja sa vodećom ekonomijom", rekao je Putin.

Kao primer nepoštovanja Putin je pomenuo kako je Rusija uvučena u predsedničku kampanju u Americi. On je rekao da i Hilari Klinton i Donald Tramp koriste antirusku retoriku kako bi dobili političke poene.

"Oni su od Rusije napravili glavnu temu cele kampanje. Svi govore o Rusiji. To bi moglo da bude laskavo, ali samo delimično, jer svi učesnici ovog procesa se upuštaju u antirusku retoriku čime se truju odnosi naše dve zemlje. To je loše za obe države kao i za međunarodnu zajednicu", rekao je Putin.

(EPK/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track