ZAKONOM ZABRANJUJU EJAKULACIJU VAN BOLNICE: Teksaška političarka odlučila da kažnjava muškarce
Foto: Shuterstock

Sprdanje

ZAKONOM ZABRANJUJU EJAKULACIJU VAN BOLNICE: Teksaška političarka odlučila da kažnjava muškarce

Planeta -

Jedna je političarka iz Teksasa iznela je predlog zakona koji bi kažnjavao muškarce koji masturbiraju izvan bolnice ili klinike. Kazna bi bila novčana i iznosila bi 100 dolara.

Demokratska političarka Džesika Farar autorka je akta naziva "Pravo muškarca da zna" kojim želi da istakne da u Teksasu zakoni o reproduktivnom zdravlju utiču na žene, posebno oni o abortusu.

Taj bi zakon sadržao i obavezni period čekanja pre vazektomije ili dobijanja recepta za Viagru, kao i "medicinski nepotreban digitalni rektalni pregled". Farar kaže da to pokazuje kakvi su zapravo zakoni u Teksasu i sa čime se sve tamošnje žene suočavaju svakog dana, piše The Independent.

Glavna odredba tog predloga zakona bila bi kategorizovanje svake ejakulacije izvan vagine ili medicinske ustanove, kao "čin protiv nerođenog deteta i protiv svetosti života".

"Mnogo ljudi smatra ovaj predlog zakona smešnim. Ono što nije smešno, to su prepreke sa kojima se žene u Teksasu svakog dana suočavaju. Zakonodavci ženama na taj način otežavaju pristup zdravstvenoj zaštiti", kaže Farar.

Zastupnički dom je u Teksasu trenutno pod kontrolom republikanske većine, a ta savezna država ima jedan od najrestriktivnijih zakona o abortusu u SAD-u, najviše zbog duge konzervativne i hrišćanske tradicije.

Od 2011., žene su prisiljene na invanzivni ultrazvuk najmanje 24 sata pre abortusa, što uključuje barem dva pregleda u klinici. To je samo jedna od mera koju predlog zakona Džesike Farar parodira."Kada žena mora na vaginalni ultrazvuk koji nije potreban zbog njenog zdravlja, to se događa samo zbog zakona koji su tu kako bi ženama nametnuli krivicu i naterali je da se predomisli od izvođenja pobačaja’, ističe Farar.

Predlog ovog zakona propisuje državi da kreira letke, poput onih koji žene odgovaraju od pobačaja, a na kojima bi bile informacije o vazektomiji, Vijagri i kolonoskopiji.

"Masturbacija unutar zdravstvenih ustanova bila bi dozvoljena u svrhu začeća", piše u zakonu.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track