ZAVODNIK IZ ZENICE: Spavao sam sa 5.000 žena, sad tražim 50. suprugu! Pozivam žene da dođu do mene
Foto: J. Hadžić, Dnevni Avaz

Don Žuan

ZAVODNIK IZ ZENICE: Spavao sam sa 5.000 žena, sad tražim 50. suprugu! Pozivam žene da dođu do mene

Planeta -
Već duže vreme tražim jubilarnu 50. ženu. Nešto se razvuklo. Ne znam šta bih vam rekao. Čekam da dođe ona prava. Ona stvarno mora biti posebna i jedinstvena, kaže Seferović

Uvek raspoloženi i nasmejani Zeničanin Taib Seferović, koji je u Zenici poznat i po nadimku Tito, tvrdi da iza sebe ima 49 brakova, iz kojih ima više od 50 dece, kao i da je kroz njegov život prošlo više od 5.000 žena.Ovaj šarmantni Rom, koji je slomio srca brojnih žena širom sveta, ponovo se skrasio u Zenici, ali trenutno, kako kaže, na iznenađenje mnogih, nema suprugu, prenosi “Dnevni avaz”."Već duže vreme tražim jubilarnu 50. ženu. Nešto se razvuklo. Ne znam šta bih vam rekao. Čekam da dođe ona prava. Ona stvarno mora biti posebna i jedinstvena. Zato pozivam sve žene da mi se jave ili da dođu do mene u stan u naselju Blatuša na broj 28", priča Seferović.

Šezdesetogodišnji Zeničanin tvrdi da je prvi put vodio ljubav kada je imao devet godina, a već u 11. godini se prvi put oženio."Prva supruga mi se zvala Rašida, a bila je starija od mene dve godine. Prvo smo dete dobili kada sam imao 13 godina. Zaljubio sam se u nju u školi i, kada sam se vratio, rekao sam ocu da se ženim. Za to nisu bili ni moji ni njeni roditelji, ali nikada nismo marili za to. U braku smo bili 25 godina i dobili smo jedanaestoro dece. To mi je bio najduži brak. Nakon njega, shvatio sam da su žene moj život i počeo sam da menjam jednu za drugom", nastavlja Taib, koji je poznat i kao odličan svirač harmonike.Nakon Rašide, ovaj šezdesetogodišnjak, imao je običaj da živi i sa tri ili četiri žene u isto vreme.

"Svaka je znala za ovu drugu ili treću, ali nisu se mnogo bunile, jer su dobijale dovoljno ljubavi. Nisam među njima pravio nikakve razlike. Imao sam 49 žena, a prema papirima u opštini, ženio sam se samo 11 puta. No, moje žene nisu previše marile za te pravne regularnosti", kaže Taib, koji je detinjstvo proveo u Nemili kod Zenice.Sredinom osamdesetih godina, trbuhom za kruhom i s harmonikom u rukama, krenuo je da obilazi Evropu."Išao sam do Rusije, Turske, Nemačke, Poljske, Rumunije, Švedske... Ni sam ne znam s koliko sam žena u tom periodu spavao. Živeo sam 25 sati na dan. Bio sam sa pevačicama, konobaricama, šeficama motela... i nisam stajao. Kroz moj život prošlo je najmanje 5.000 žena. Imam 50 dece za koju znam i više od 150 unučadi. Kada bih se oženio Hrvaticom, onda sam bio Tomica, ako sam sa Srpkinjom, tada sam Đorđe, a s Bošnjakinjom Taib. Nisam opterećen nacijama niti bojom kože žena. Spavao sam i s Kineskinjama, Japankama, Afrikankama... Sve sam probao. Ipak, na kraju mogu reći da su naše Bosanke najbolje. One su vatra živa", priča Taib.

Ističe da je u početku pravio spisak svojih supruga, ali da je nakon tridesete odustao od toga."Sećam se svake svoje žene. Imao sam i Sakibu, Ramizu, Dragicu, Slavicu, Ljiljanu, Anu iz Poljske, Džemilu iz Turske... Trebala bi vam dva lista papira da ih sve spomenemo. U kontaktu sam sa mnogima od njih. Nijedna mi nije tražila alimentaciju, jer znaju da nemam stalno zaposlenje", kaže Taib.Njegova neostvarena želja je da na jednom mestu okupi barem polovinu svoje dece i da svi zajedno provedu 24 sata."Pozivam moju decu da mi se jave. Voleo bih da vidim kako sada izgledaju. O tome ili o mom životu uopšte mogao bi se snimiti dobar film. Ovom prilikom pozivam Danisa Tanovića da to uradi. Siguran sam da bi filmom o mom životu osvojio i drugog Oskara za Bosnu", smatra Seferović. "Žao mi je što ne viđam svoju decu, a mnogi od njih mi povremeno šalju i novac da bih lakše živeo. Nikada neću zaboraviti susret sa sinom Dinom, kog sam dobio sa Majdom iz Sarajeva. U Tarčinu me zaustavi policajac. Kaže: “Daj dokumente.” Ja mu dam vozačku i saobraćajnu i ode on u policijski automobil i ne izlazi. Nema ga deset minuta. Prođe i pola sata. Mislio sam da je neki problem. Priđem policijskom vozilu da pitam šta je u pitanju kad vidim policajac plače. Otvara vrata, daje mi dokumente i kroz plač govori: "Pa, ti si moj tata." Bio je to moj Dino. Nisam ga video trideset godina", kaže Taib.Ovaj najpopularniji Rom u BiH, kako Taiba često zovu, danas teško može zamisliti život izvan Zenice. "uče me nešto. Odem po nekoliko dana na put, ali se vrlo brzo vratim u Zenicu. Tu sam se nekako skrasio, našao svoj mir. Jedino po nekoliko sedmica ostanem u Nemačkoj kod brata, koji ima svoju autokuću", kaže Seferović.Kao muzičar, Seferović je pratio brojne pevače narodne muzike iz Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije. "Svirao sam sa Sejom Pitićem, Mirzom Šutom, ali i sa mnogim drugima. Naravno, najbolje se zarađivalo na ciganskim svadbama, koje traju po nekoliko dana. Mi, Romi, galantni smo kad se plaća. Znamo da bacimo na muziku po 100.000 evra. Romi su najbolji narod na svetu", kaže Taib.Nadimak Tito, kako kaže, dali su mu prijatelji i njime se ponosi. "Tito je bio i ostao moj predsednik. Dok sam živ to će biti tako. Mislim da zaslužujem ovaj nadimak. Ja sam legenda. Ko se još oženio kao 11-godišnjak i spavao s toliko žena", pita se Seferović.

http://www.youtube.com/watch?v=A851pxuThOM

(Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja