ŽIRINOVSKI GRMEO OD BESA: Putin treba da baci nuklearku na Istanbul!
Foto: Reuters

Priziva Treći svetski rat

ŽIRINOVSKI GRMEO OD BESA: Putin treba da baci nuklearku na Istanbul!

Planeta -
Vladimir Žirinovski pozvao je predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da baci nuklearnu bombu na Tursku.

"Nuklearni napad može veoma lako da uništi Istanbul. Samo jedna nuklearna bomba može da zbriše ceo grad. Voda bi se podigla, talasi bi bili visoki između 10 i 15 metara i ceo grad bi bio poplavljen", tvrdi Žirinovski.

On je Tursku prozvao državnim neprijateljem broj jedan.

Ova izjava Žirinovskog dolazi posle upozorenja Redžepa Erdogana da se Rusija ne igra vatrom.

Podsetimo, turski predsednik pozorio je danas Rusiju da se "ne igra vatrom" povodom spora oko obaranja ruskog aviona, ali je naveo da ne želi da pokvari odnose sa Moskvom i da želi da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sastane "licem u lice".

Da ovakve pretnje Žirinovskog ne bi trebalo tako lako odbaciti govori i podatak da je pre samo godinu dana Putin naglasio da je "Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila"

Ruske oružane snage, uz podršku nuklearnog arsenala, spremne su da se suprodstave svakoj vrsti agresije, rekao je tada Putin. On je napomenuo da je Rusija daleko od nekog većeg konflikta, ali da je spremna u svakom trenutku da odbije bilo kakav vid agresije.

"Naši partneri bi trebalo da shvate da je najbolje ne kačiti se sa nama. Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmera sa Rusijom. Želim da vas podsetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila," naglasio je ruski predsednik.

Najmoćnija nuklearna sila je Rusija koja ima 8.420 nuklernih bojevih glava, sa 715 potvrđenih testiranja raketa. Prvi test izvršen je 1949. a poslednji potvrđeni test 1990. godine, na kraju Hladnog rata.

(P.L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track