ŽIRINOVSKI ZA SULUDI OBRAČUN SA ZAPADOM: Putine, baci atomsku bombu!
Foto: Beta AP

Umobolno

ŽIRINOVSKI ZA SULUDI OBRAČUN SA ZAPADOM: Putine, baci atomsku bombu!

Planeta -

Predsednik mora da baci atomsku bombu kako bi pokazao zapadu da se ne šali, kaže ekstremista

Ako je suditi po Vladimiru Žirinovskom, lideru Liberalno-demokratske partije (LDP), rešenje za odnose između Rusije i zapadnih zemalja je jednostavno.

On je pozvao predsednika Vladimira Putina da baci atomsku bombu i uništi Farska Ostrva, državicu u Severnom moru, koju naseljava oko 200.000 stanovnika.Cilj ovog čina je da Rusija pokaže kako se ne šali i da je rešena da odbrani svoju teritoriju, smatra ovaj ekstremista.

- U Severnom moru postoji mala država koju naseljava 200.000 stanovnika. Zvaničnici u Briselu bi rekli - evo ga ostrvo. A onda bi to ostrvo nestalo. Zemlja ne bi više postojala. Pokazali bi da se ne šalimo i šta su sve sposobne da urade naše nuklearne snage - rekao je mrtav ozbiljan Žirinovski u jednoj emisiji na TV stanici Rusija 1.Naravno, zvanični Kremlj nije komentarisao predlog Vladimira Žirinovskog, koji na političkoj sceni Rusije važi za komedijaša. Međutim, ne treba smetnuti s uma da ovaj ekstremista nije bez potpunog uticaja. Njegova partija ima 56 od ukupno 450 poslanika u Dumi, dok u regionalnom parlamentu ima 212 od ukupno 3.787 poslanika.Žirinovski u svom programu ima više suludih ciljeva, među kojima su oduzimanje Aljaske od Amerike, osvajanje Avganistana, Turske i Irana, dok za Rumuniju tvrdi da je zemlja koju su osnovali Romi iz Italije i da Rusija, Bugarska i Mađarska treba da je podele.Podsećamo, u jeku ratova na Balkanu, Žirinovski je bio rado viđen gost Vojislava Šešelja i SRS. Počasni je građanin Zemuna. On je obećavao da će pomoću crvene žive srpska vojska preokrenuti ishod rata u BiH i Hrvatskoj. Žirinovski je i pristalica raznih teorija zavere. On je pre nekoliko godina prilikom pada meteora u Rusiji izjavio da su SAD testirale novo oružje.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja