Prikaži najnovije vesti
patrijarh Kiril, Fidel Kastro, Kuba, foto reuters
Kuba prikazala bivšeg lidera

ŽIV JE KASTRO: Fidel izašao u javnost da bi video patrijarha Kirila!

Planeta 99

Poglavar Ruske pravoslavne crkve sreo čuvenog revolucionara, za koga brojni zapadni mediji več godinama tvrde da je preminuo

HAVANA - Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril, koji je u petak otputovao na Kubi kako bi se sastao s papom Franjom, iskoristio je svoj višednevni boravak na toj ostrvskoj zemlji da vidi i čuvenog revolucionara i nekadašnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra (89).

Srdačan susret... Patrijarh Kiril i Fidel Kastro razmenili poklone i zahvalili jedan drugom na podršci Srdačan susret... Patrijarh Kiril i Fidel Kastro razmenili poklone i zahvalili jedan drugom na podršci
Mnogi mediji su, uprkos pojavljivanju fotografija s tog susreta, istakli da nisu sasvim sigurni da je Kastro i dalje živ i da bi to mogla da bude još jedna prevara kubanskih vlasti. Ipak, na fotografijama se vidi kako patrijarh Kiril s Fidelom razmenjuje poklone. Poglavar ruske crkve zahvalio je sagovorniku na tome što je dozvolio, dok je bio predsednik Kube, da se u Havani 2008. izgradi pravoslavna crkva. S druge strane, Fidel je njemu takođe uzvratio rečima zahvalnosti, istakavši da je saradnja Rusije i Kube od presudne važnosti. 

Inače, patrijarh Kiril je od aktuelnog lidera Kube Raula Kastra dobio najviše nacionalno odlikovanje. Reč je o Ordenu Hosea Martija, kubanskog nacionalnog heroja.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir