ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO SVET: 30 manijaka silovalo devojku (16), a snimak objavili na Tviteru
Foto: Shutterstock

VELIKI PROBLEM U BRAZILU

ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO SVET: 30 manijaka silovalo devojku (16), a snimak objavili na Tviteru

Planeta -

Brazilska policija traga za više od 30 muškaraca osumnjičenih za silovanje tinejdžerke u Rio de Žaneiru i objavljivanje snimka stravičnog zločina zločina na društvenim mrežama

Devojka je ispričala policiji kako je u subotu otišla kod svog dečka gde je izgubila svest a kada se probudila, bila je okružena muškarcima.

Policija je izdala naloge za hapšenje 30 osoba, uključujući i njenog dečka.

Zvanična priča o događaju još nije potvrđena, ali navodno je devojka otišla na vikend kod svog dečka koji je živeo u sirotinjskom delu Ria. Prema njenim rečima ona se probudila u nedelju, gola i sa povredama, a posle toga otišla kući.

Samo nekoliko dana kasnije videla je da su njeni silovatelji postavili fotografije napada na Tviter, a snimak od 40 sekundi na kome je prikazano mučenje devojke, mnogi korisnici su podelili pre nego što je obrisan sa ove društvene mreže.

Lokalnim medijima se obratila i baka sirote devojke koja je rekla da čitava porodica tuguje.

"Zažalila sam što sam uopšte pogledala snimak, nisam mogla da prestanem da plačem. Moja unuka nije dobro, ovo je veoma ozbiljna situacija", rekla je ona.

Napad je izazvao ljude štirom Brazila i povodom njega se vodi oštra kampanja na internetu. Aktivisti su pokrenuli kampanju protiv, kako kažu "kulture silovanja" u Brazilu i pozvali na proteste.

Prema statistici na svakih 11 minuta se desi napad na neku ženu u Brazilu. Samo 2014. prijavljeno je 47.636 silovanja, ali policija predpostavlja da ih je bilo mnogo više.

Muškarci i žene masovno preko društvenih mreža govore o tome da su žrtve silovanja nezaštićene u Brazilu.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track