ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Ova sirota samohrana majka zapravo je hladnokrvni ubica!
Foto: Printscreen

Sve je isplanirala

ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Ova sirota samohrana majka zapravo je hladnokrvni ubica!

Planeta -
Pre godinu i po svi su slali pomoć Nedeljki K, koju je muž ostavio s troje sitne dečice, da bi se sad ispostavilo da je s ljubavnikom iskasapila i upucala muža i bacila ga u bunar njegovih roditelja!

ZAGREB - Nedeljka K. (35), nezaposlena majka troje dece iz vrbovečke Dubrave, dirnula je celu Hrvatsku predstavljajući se kao mučenica koju je muž ostavio i nema od čega da hrani decu, a ispostavilo se da ima ljubavnika s kojim je ubila tog "nesavesnog" muža!

"Živim sama s troje dece u ruševnoj kućici. Krov prokišnjava, a za drugi nemamo jer sam nezaposlena. Preživljavamo samo od dečjeg dodatka. Bivši muž me napustio i ne plaća alimentaciju", izjadala se Nedeljka za Božić novinarima jedne televizije koji su došli da bi snimili reportažu o njenoj porodici, piše Večernji list.

Naravno, cela zemlja bila je dirnuta i ljudi su joj pohrlili u pomoć. Zagrebačka županija donirala je 40.000 kuna (5.280 evra), a komšija penzioner Milan Sablić (61) čak joj je dao kuću u susednom Vukšincu.

Ali ovu naizgled idiličnu i toplu priču o akciji koja je pokazala veliko srce naroda samo četiri meseca kasnije zamenila je šokantna istina. Nedeljka K. i njen partner Mate O. (26) skovali su plan i ubili Nedeljkinog supruga Ivicu (41)!.

Mate O. (26) i Nedeljka su zajedno ubili Ivicu i priznali svoje zlodelo (Foto: Facebook)
Mate O. (26) i Nedeljka su zajedno ubili Ivicu i priznali svoje zlodelo (Foto: Facebook)

Pre godinu i po, 24. novembra 2013. godine, Mate O. je, u dogovoru s Nedeljkom, nekoliko puta sekirom u glavu udario Ivicu, koji je spavao. Pošto je nesrećnik još bio živ, ispalio mu je u u glavu dva hica, a zatim ga je odvukao u podrum kuće, gde su ga oboje još nekoliko puta izboli nožem.

Pedantno su oprali sve tragove krvi, za svaki slučaj spalili su krevet na kom je Ivica spavao kad su počeli da ga kasape, ubacili telo u kombi i odvezli ga do napuštenog imanja u Novom Selu kod Vrbovca. Tamo su ga obmotali užetom, vezali za kraj gvozdenu šinu i bacili ga u bunar udaljen samo nekoliko desetina metara od kuće njegovih roditelja!

Istina je izbila na videlo tek sada i potresla je celu Dubravu, porodicu nesrećnog Ivice, ali i porodice ubica. U šoku je i Milan Sablić, donator kuće u Vukšincu.

"Nije samo mene prevarila. Prevarila je celu Dubravu, Centar za socijalnu zaštitu, županiju... Čovek uopšte ne može da zamisli to što je uradila, ovo nas je i više nego šokiralo", ne može da se sabere komšija Milan Sablić, koji je prošlog Božića poklonio Nedeljkinim ćerkama (3, 10 i 12) svoju kuću u susednom Vukšincu, u koju se one još nisu uselile. On sad nije pametan šta da radi: devojčice su male i do punoletstva ne mogu samostalno da raspolažu kućom.

"Ispada da sam, ako se izuzmu deca, dao kuću ubicama", tužno kaže Sablić.

Mate O. je živeo u istom domaćinstvu s uništenom porodicom; ubijeni Ivica K. uzeo ga je za radnika da mu pomogne da izvlači drva iz obližnjeK šume. Ivicin otac Stjepan kaže da su stvari počele da se komplikuju kad su Nedeljka i Mate postali ljubavnici. Baš o tome je ozbiljno razgovarao sa sinom krajem oktobra 2013. godine.

"Sedeo je u kombiju, koji je parkirao kraj bunara. Ja sam slučajno naišao jer u blizini imam polje. Gledao je u pod i izgledao zabrinuto. Pitao sam ga: 'A šta ti je, sine?', a on je rekao da ne zna šta će", u suzama se seća nesrećni otac. Sin mu se poverio i rekao da razmišlja da se ubije, ali i da ubije ženinog ljubavnika. Stjepan mu je savetovao da, dece radi, ode od kuće dok se situacija malo ne smiri.

Mesec dana kasnije celo selo je brujalo da je Ivica K. nestao. "Ostavljena" supruga Nedeljka ispričala je Stjepanu, a i drugima, da joj je muž otišao sa starijom ženom u crnom autu riječkih registarskih tablica.

Stjepan od tada sina nije ni video ni čuo. Usledila je prava agonija: ni sam ne zna koliko stotina puta je zvao sina na mobilni telefon. Kada su mu u četvrtak na vrata zazvonili policajci, on i supruga su se sledili. Dva dana kasnije, tri sveće gorele su kraj bunara u kojem je Ivica skončao.

I dok po selu kola priča da je detalje stravičnog ubistva policiji otkrila Nedeljkina sestra Marija T, njena porodica to poriče.

"Niko od nas nije znao ništa o tome. Da sam znao da je to uradila, iako mi je ćerka, istog dana otišao bih u policiju i prijavio je", kaže Mirko T, otac osumnjičene. On dodaje da je pokojni Ivica ponekad tukao njegovu ćerku, ali da im se nije mešao u brak.

Obe porodice slažu se da su najveće žrtve ipak deca, kojima još nisu ispričali istinu. Devojčice su trenutno kod dede, Nedeljkonog oca.

Nedeljka i Mato priznali su svoje zlodelo, ali tvrde da nikada nisu bili u ljubavnoj vezi.

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track