MISTERIOZNI DOBROČINITELJ ŠOKIRAO VISOČANE: Plaćeni im svi dugovi na veresiju, a niko ne zna ko je pomogao!
Foto: Profimedia, Foto: Gianni Diliberto / Caia Image / Profimedia

ANONIMAN

MISTERIOZNI DOBROČINITELJ ŠOKIRAO VISOČANE: Plaćeni im svi dugovi na veresiju, a niko ne zna ko je pomogao!

Bosna i Hercegovina -

U Visokom je juče anonimni dobročinitelj uplatio dugovanja kupaca u lokalnim prodavnicama.

Kako je potvrdio Tarik Uzunalić, vlasnik prodavnice koji se nalazi u Gračanici u okolini Visokog, mlada devojka je parkirala automobil ispred njegove prodavnice i tražila vlasnika.

"Rekao sam joj da sam ja vlasnik i pitala me je dajem li robu na veresiju. Nasmejao sam se i rekao kako kome, što zaista i jeste tako. Potom me je upitala imam li neku svesku dužnika, rekao sam da imam, te me je zamolila da saberemo koliko iznose ta dugovanja jer ona želi da plati", istakao je Uzunalić koji je u tom momentu bio u čudu.

foto: Profimedia

Nakon što su sabrali sve dugove kupaca kojima je vlasnik proizvode davao na "veresiju" ispostavilo se da se radio o nekoliko hiljada maraka.

"Neki dugovi su bili stari i nekoliko godina. Mislio sam da će razmisliti i odlučiti da li će platiti, ali izvadila je kovertu i platila celi iznos. Kazala je da donator tih sredstava želi ostati anoniman i da želi pomoći lokalnom stanovništvu", pojašnjava vlasnik trgovine Uzunalić.

Kasnije je, ističe, čuo da je devojka obišla i druge trgovine u okolini Visokog i platila dugovanja kupaca.

"Uglavnom smo na crtu davali robu našim komšijama i okolnom stanovništvu koje je u težoj materijalnoj situaciji. Na ovaj način pokušavam im izaći u susret jer je teška finansijska situacija i ljudima nije lako", zaključio je Uzunalić.

A jutros je na vratima njegove trgovine osvanuo natpis da svi koji su dugovali novac, više ne duguju jer je sve uplatio anonimni donator.

(Kurir.rs/ Faktor.ba)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Ekskluzivna ispovest majke čiji je sin umro u zatvorskoj bolnici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track