KOMEMORACIJA U POTOČARIMA: Obeležavanje 22. godišnjice stradanja
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

SREBRENIČKA TRAGEDIJA

KOMEMORACIJA U POTOČARIMA: Obeležavanje 22. godišnjice stradanja

Bosna i Hercegovina -

U Memorijalnom centru u Potočarima danas će biti održana komemoracija nastradalim Bošnjacima, kojom će biti obeleženo 22 godine od srebreničke tragedije.

Početak komemorativnog programa najavljen je za 11:30 časova.

Nakon obraćanja zvaničnika u komemorativnoj sali, delegacije će u 12.20 časova u sakralnom delu Memorijalnog centra položiti vence i odati poštu nastradalim. Potom će uslediti verski dio komemoracije i ukop fragmenata posmrtnih ostataka 71 identifikovane osobe.

Posmrtni ostaci identifikovanih, koji će danas biti ukopani, dovezeni su u Potočare, a juče u popodnevnim časovima stigla je i kolona sa učesnicima trodnevnog "Marša mira".

Јuče je održana i komemorativna sednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj je odata počast svim stanovnicima ove opštine poginulim u proteklom ratu.

Komemorativni skup obezbeđuje Policija Republike Srpske uz podršku svih bezbednosnih struktura u BiH.

Na putevima u ovoj regiji na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava radi bezbednosti obeležavanja godišnjica srpskog i bošnjačkog stradanja.

U opštini Srebrenica 11. i 12. juli proglašeni su neradnim danima da bi građani mogli odati počast nastradalim sugrađanima.

Na putevima prema Srebrenici danas će biti na snazi poseban režim saobraćaja, da bi svi koji se odluče mogli bezbedno da stignu u Potočare i vrate se nakon komemoracije.

(Kurir.rs/ RTRS)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track