PRIČA O DEČAKU KOJI JE ODUŠEVIO REGION: Mali Jovanče i ove godine prodaje maline pored puta!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Prinscreen YT

VREDNI DEVETOGODIŠNJAK

PRIČA O DEČAKU KOJI JE ODUŠEVIO REGION: Mali Jovanče i ove godine prodaje maline pored puta!

Bosna i Hercegovina -

Dečak, Jovan Gajić, koji je prošlog leta sve impresionirao prodajom malina pored puta u selu Sitnica na Manjači, da bi zaradio za udžbenike i školski pribor, letos se vratio istom poslu.

Zajedno sa sestrom Jovanom koja je završila sedmi razred osnovne škole, Jovanče od ranog jutra pa sve dok se ne smrači, stoji pored puta i nudi sočne maline iz porodičnog malinjaka.

Među iznenadnim gostima na Petrovdan kod Jovančeta, na njegovom imrovizovanom štandu na staroj drvenoj klupi, bio je Dane Malešević, ministar prosvete i kulture RS.

On je prošle godine posetio, a potom ugostio u Banjaluci dvoje malih Gajića, te ih opremio za školu.

"Mali Jovan je i dalje vredan dečak. Završio je treći razred, ima sve petice osim iz srpskoj jezika gde je ocenjen četvorkom. Odmah su me prepoznali i on i sestra Jovana i potrčali su mi u zagrljaj. To me veoma obradovalo i dan učinilo lepim" pohvalio se ministar Malešević.

"I ove godine obezbedićemo sve za školu Jovanu i Jovani jer su oni to zaslužili. Vredni su, pomažu roditeljima, osim malina čuvaju stoku i rade mnoge seoske poslove. Takođe je njihova majka Božana zaposlena kao poslužitelj u seoskoj školi, što je takođe doprinos ovoj uzornoj, ali siromašnoj porodici koja se trudi da četvoro dece, ( imaju i starije sinove Gojka i Nebojšu,) izvede na pravi životni put", ispričao je ministar Malešević.

(Kurir.rs/ Blic.rs)

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track