POBEGLI SA PSIHIJATRIJE, PA UKRALI KOLA: Poznati lopovi se vozikali po Sarajevu sve dok nisu uhapšeni
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

SKLONI KRAĐAMA

POBEGLI SA PSIHIJATRIJE, PA UKRALI KOLA: Poznati lopovi se vozikali po Sarajevu sve dok nisu uhapšeni

Bosna i Hercegovina -

Renato Kragulj (26) i Semir Karađuz (30), dvojica najpoznatijih lopova na području Prijedora i Banje Luke, uhvaćeni su u ponedeljak u Sarajevu pošto su u nedelju pobegli sa Psihijatrije na Sokocu.

Nakon bega iz Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac, istu noć su u mestu Podromanija ukrali automobil, kojim su nastavili beg prema Sarajevu.

Dvojac je uhapšen pošto su nekoliko sati kasnije, tačnije, u ponedeljak u 2:30 sati, u ulici Džemala Bijedića automobil zaustavili pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Automobilom je upravljao Kragulj, a s njim je u vozilu bio Karađuz.

Utvrdivši da se radi o odbeglim lopovima i psihijatrijskim slučajevima, sarajevski policajci su, nakon kriminalističke obrade, Kragulja i Karađuza predali službenicima Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac. Ukradeni automobil vraćen je vlasniku.

Renato Kragulj, poznat po tome što krade sve što mu dođe pod ruku, prošle godine u avgustu hapšen je zbog deset krađa u Prijedoru, usled kojih je svoje sugrađane ojadio za oko 4.000 maraka. Na meti su mu se našli i kuće i stanovi i kafići, iz kojih je iznosio novac, računarsku tehniku, mobilne telefone, zlatni i srebreni nakit, kao i bicikle.

Banjalučki lopov Semir Karađuz hapšen je prije tri godine zbog sumnje da je počinio 14 krađa na području Banje Luke i Prijedora. Koristeći alat, obijao je ulazna vrata na stanovima, a potom iz njih krao novac i zlatni nakit, koji je prodavao.

(Kurir.rs/ Avaz.ba)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track