ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Republika Srpska ima pravo da organizuje referendume
Foto: RTRS

PREMIJERKA O OPTUŽNICI USTAVNOG SUDA BiH

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Republika Srpska ima pravo da organizuje referendume

Bosna i Hercegovina -

"Komisija za referendum se ponašala u skladu sa zakonom , ustavom i zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, oni su obavljali svoj zadatak i ne vidim odgovornost nijednog pojedinca", rekla je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović u Čikagu komentarišući optužnicu koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsednika i tri člana Republičke komisije zbog, kako je navedeno, neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa referendumom o Danu Republike.

Cvijanovićeva je ocenila da komisija nije ni trebalo da bude predmet posmatranja Tužilaštva BiH i da je BiH ušla u fazu velikog cirkusa.

"Skeptična sam zbog ambijenta u BiH jer neki iz međunarodne zajednice su bili veoma zainteresovani da se vode sudski procesi protiv svih nas koji smo imali veze sa referendumom" - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je zaključila da Srpska ima pravo da organizuje referendume jer građani imaju pravo da se izjašnjavaju o svim pitanjima vezanim za život i Republiku Srpsku i dodala da je cijela priča o podizanju optužnice - lakrdija.

(Kurir.rs/RTRS)

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 21 EPIZODA: Pogledajte kakvim naoružanjem raspolažu Hrvatska i Slovenija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track