USPEŠNA ZAPLENA NARKOTIKA U BiH: U Zenici otkriveno 82 kilograma heroina, vrednog 6 miliona evra
Foto: SIPA

Veliki udarac na organizovani kriminal

USPEŠNA ZAPLENA NARKOTIKA U BiH: U Zenici otkriveno 82 kilograma heroina, vrednog 6 miliona evra

Bosna i Hercegovina -

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH detaljnim pregledom pošiljke u Zenici otkrili su 82 kilograma heroina, čija se tržišna vrednost procenjuje na više od 12 miliona konvertibilnih maraka (oko šest miliona evra), saopšteno je danas.Na osnovu prikupljenih obaveštajnih informacija službenici UIO su, 19. jula, izvršili kontrolu pošiljke koja je iz Bugarske stigla u Zenicu.

"Detaljnom kontrolom otkrili su veću količinu materije koja je podsećala na opojnu drogu herion. Nakon toga kontaktirane su kolege iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koje su posebnim testerima izvršili uzorkovanje pronađene materije, te potvrdili da se radi o heroinu", saopšteno je iz UIO BiH, čije je sedište u Banjaluci.

Foto: SIPA, foto: SIPA

Iz UIO posebno ukazuju na odličnu zajedničku saradnju službenika UIO i SIPA-e, koja je i rezultirala otkrivanjem rekordne količine heroina na prostoru Bosne i Hercegovine.

Prilikom pregleda pošiljke, korištena je specijalistička oprema koju je službenicima UIO donirala Vlada SAD putem EXBS-s - Programa za kontrolu izvoza i bezbednost granica, Od posebne pomoći bio je CT-40 videoskop, a od velikog značaja su bile i obuke koje su prošli službenici UIO u okviru pomenutog programa.

Zbog nastavka istrage, kako dodaju, više detalja u ovom trenutku nije moguće objaviti.

(Foto: SIPA )

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track