KAZNILI ODBORNIKA JER JE DRŽAO KONFERENCIJU NA ULICI: Prijavu od 20 evra uručivalo mu 12 policajaca
Foto: Printscreen Youtube

KAZNILI ODBORNIKA JER JE DRŽAO KONFERENCIJU NA ULICI: Prijavu od 20 evra uručivalo mu 12 policajaca

Bosna i Hercegovina -

Banjalučka policija uručila je danas prekršajni nalog opozicionom odborniku u gradskoj skupštini Drašku Stanivukoviću, jer je održao konferenciju za novinare nasred ulice pored zgrade Vlade Republike Srpske.

Stanivuković, odbornik Partije demokratskog progresa (PDP), održao je konferenciju na ulici s članom Humaniratnog udruženja Budi DRUGačiji Nebojšom Drinićem. Banjalučka policija je saopštila da je Stanivuković na taj način ometao odvijanje javnog saobraćaja.

"Policijski službenici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka sankcionisali su prekršajnim nalogom D.S. (24) iz Banjaluke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 105. Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH, jer je u Ulici olimpijskih pobednika ometao nesmetano odvijanje saobraćaja", saopštila je policija.

U saopštenju se navodi da će i predstavnik udruženja Budi DRUGačiji biti prekršajno kažnjen.

Stanivuković i Drinić rekli su ranije danas na konferenciji za novinare na ulici da će gradjani ponovo izaći na ulice, ako Vlada Republike Srpske do sledeće sedmice ne ograniči troškove nabavke službenih automobila na maksimalno dozvoljenu vrednost od oko 30.000 konvertibilnih maraka (15.000 evra).

Banjalučki odbor Partije demokratskog progresa (PDP) najoštrije je osudio današnju policijsku akciju MUP-a RS, u kojoj su tri patrole, sa ukupno 12 policijskih službenika došle na adresu odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draška Stanivukovića, kako bi mu uručili prekršajnu prijavu u iznosu od 40 konvertibilnih maraka (oko 20 evra).

PDP smatra da zakon mora važiti jednako za sve, ali se ovde, kako je navedeno, očigledno radi o preteranoj upotrebi sile, režimskom policijskom pritisku i direktnoj pretnji Stanivukoviću, zbog stavova koje iznosi u javnosti, saopšteno je iz te stranke.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track