SRCE MI SE CEPA, ALI MORAM DA IDEM U NEMAČKU: Sarajliju (25) nepravda naterala da ostavi majku i bolesnog brata
Foto: Avaz.ba, Foto: Avaz.ba

TRBUHOM ZA KRUHOM

SRCE MI SE CEPA, ALI MORAM DA IDEM U NEMAČKU: Sarajliju (25) nepravda naterala da ostavi majku i bolesnog brata

Bosna i Hercegovina -

Hamdo Maličević, 25-godišnji Sarajlija, još je jedan u plejadi mladih ljudi koji su napustili BiH i odlučili da svoju domovinu zamene Nemačkom.

Iz BiH je otišao da bi pronašao posao jer, iako je na konkursu za Specijalnu jedinicu Federalne uprave policije (FUP) osvojio 69 od mogućeg 71 boda, ovaj mladić nije mogao da postane specijalac.

Neostvaren san

Podsetimo, direktor FUP, Dragan Lukač, skinuo je sa spiska Maličevića, kao i Halila Ćelovića, Nadira Čengića i Edvina Smaku koji, iako su ostvarili najbolje rezultate. Oni nisu prošli jer nisu zadovoljavali kriterijume “nacionalnog balansa”. Umesto njih, primljeni su kandidati s dna liste koji su osvojili tek 50 bodova.

Maličević je iz Sarajeva otišao prekjuče autobusom u 15:30. S majkom i teško bolesnim bratom blizancem rastao se plačući.

"Srce mi se cepa, ali moram da idem. Sprečili su me da ostvarim svoj san. Nadam se da nijedan momak i devojka u ovoj zemlji neće doživeti sudbinu poput moje da idu u drugu zemlju i snalaze se", kazao je Maličević na odlasku. Zbog svojih drugova Ćelovića, Čengića i Smake izrazio je nadu da će Policijski odbor FUP koji rešava žalbe kandidata postupiti časno, i 18. avgusta, kada ističe rok za žalbe, poništiti odluku direktora FUP i posao dati momcima koje je Komisija ocenila kao najbolje.

"Moj Hamdo otišao je jer ga nužda tera. U svoje dete uložila sam sve da ga sklonim s ulice, da bude uzoran. U naselju ga svi znaju kao vrednog i poštenog. Ne dao Bog nikome da isprati svoje dete u tuđu zemlju kao što sam to ja", kazala je Hamdina majka Elmedina Buza.

(Kurir.rs/ Avaz.ba)

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track