PROGOVORILE ŽRTAVE BALKANSKOG KRALJA PROSTITUCIJE: Desetogodišnju devojčicu silovali i mučili svaki dan!
Foto: Printskrin/Facebook

strašno

PROGOVORILE ŽRTAVE BALKANSKOG KRALJA PROSTITUCIJE: Desetogodišnju devojčicu silovali i mučili svaki dan!

Bosna i Hercegovina -

U ponedjeljak je ubijen balkanski kralj prostitucije i trgovine belim robljem Dilaver Bojku, koji je prodavao žene na Balkanu za tri do pet hiljada evra.

U paklu njegovog 'biznisa' završilo je tri hiljade žena koje je prodavao preko Makedonije i Albanije. U nastavku vam donosimo šokantne, priče žrtava.

Njihove tragične sudbine zapisane su u policijskim beležnicama, a sve su one svoje priče ispričale u Policijskoj nacionalnoj kancelariji za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (PNUSKOK).Njihove potresne priče govore kako su radili Bojku i njegova ekipa. Anina (11) majka je prostitutka, a ne zna ko joj je otac. Kada se rodila ostavila da se o njoj brine baka. Zapravo, nije se ni brinula o njoj. Zanemarivala je i hranila tek toliko da može da preživi. No baka joj je bila jedino živo biće koje je imala na ovom svetu. Rasla je uz nju u siromaštvu od prošenja.

Ana je izrasla u prelepu devojčicu, i baka je, zahvaljujući Ani, počela više da zarađuje. Ljudi su voleli Anino milo lice pa bi uvek udelili više novca.

"Baka i Ana smo zatekli u Hrvatskoj kako prose. Devojčica je bila gotovo nepismena, ali vrlo inteligentna i prelepa", kažu istražioci, koji su baku i Anu prošle godine uhvatili dok su prosile. Ana kao da je odahnula. Kao da je shvatila da su patnje završile. Ne zbog prosjačenja nego zbog onoga što su psiholozi posle otkrili veštačenjem. Više od godinu dana Anu su u Bosni držali zatočenu, izgladnjivali, tukli i silovali. Imala je manje od 10 godina. To nije rekla doktorima. Nacrtala im je svoje patnje. Kad vidite te crteže mislite da su scene iz filma strave i užasa. Baka, koju su na kraju proterali iz

Hrvatske, morala je da zna šta su zveri radile njenoj unuki, a nije reagovala.

Zločincima iz Bosne policija još nije ušla u trag. Baka, nažalost, nikoga nije odala. Vratila se u Bosnu bez svoje devojčice, kako joj je lažno tepala. Ani je Hrvatska odobrila privremeni boravak iz humanitarnih razloga. U sigurnoj je porodici. Ne želi da ode iz Hrvatske. Ima svoje ćebence, krevetić, jastučić i medu. Naučila je da čita i piše, jede redovno, ne tuku je, ne prisiljavaju ni na šta.

"Trgovci ljudima zarade više od 12 milijardi dolara godišnje", saopštava MUP. Ova dobit odnosi se samo na trgovanje ženama i decom, i to zbog seksualnog iskorištavanja. Trgovanje ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema poslednjih godina, kažu u MUP-u.

"Trgovina ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba. Muškarci su najčešće žrtve prisilnog rada, žene prostitucije, a deca prosačenja i prodaje porodicama bez dece. Svi oni mogu biti žrtve zbog trgovine ljudskim organima", napominju u MUP-u.

Sanja (24) je konobarila. Poznanik joj je otvoreno ponudio da zarađuje od prostitucije. Obećao joj je sunčanu zemlju i dobru zaradu. Zagrizla je. Spakovala je kofer, uzela pasoš i otišla u Španiju. Tamo je čekao, stan i – makro.

"Prvo je dobila batine. Potom je bacio u sobu, još jednom je pretukao, uzeo mobilni i pasoš", izjavila je policiji. "Pokušaš li da pobegneš, zaklaću te, ubit ću te... Ne znaš ko sam i kakve veze u policiji imam. Ti si sad moje vlasništvo i zarađuješ za mene", jasno joj je makro dao do znanja.

Često su je i silovali jer im je to makro dopuštao. U trošnu sobicu doveo bi i petoricu muškaraca koji su je silovali i iživljavali se nad njom. "Ja častim", govorio bi im.

Batine je dobijala redovno. Na dan je morala da “odradi” i 50 mušterija. Makrou je davala celu dnevnu zaradu, između 2.500 i 3.000 evra. Morala je da pristane i na seks bez kondoma ako bi to mušterija želela. Mnogi su željeli seks tokom menstruacije. Ni toga nije bila pošteđena... Sad je u Hrvatskoj. Uspela je da pobegne iz sobička u Španiji, preko Slovenije, vozom u Hrvatsku. Bez pasoša. No nije želela da sarađujei s istražiocima. Javila se samo da je bila žrtva trgovine ljudima. Kao žrtva ne mora ništa da oda policiji...

"Kad im im oduzmu dokumente, žrtve, iako toga nisu svesne, postaju žrtve trgovine ljudima. Postaju zavisne o trgovcima i žive pod velikim stresom, u stalnom starhu od zlostavljanja, ubistva ili deportacije", ističu u MUP-u..

Kurir.rs/

Foto printscreen plusinfo.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track