GLAVNI REVIZOR RS PODNEO OSTAVKU: Duško Šnjegota vratili mandar skupštini!
Foto: printscreen RTRS

profesionalni čin

GLAVNI REVIZOR RS PODNEO OSTAVKU: Duško Šnjegota vratili mandar skupštini!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota potvrdio je da su on i njegov zamenik Darko Pejić danas Narodnoj skupštini Republike Srpske podneli ostavke i stavili toj instituciji mandate na raspolaganje i dalje postupanje, što je osudio lider opozicione NDP Dragan Čavić ocenivši da je to loša poruka.

Predsednik RS Mlorad Dodik je, međutim, da je ostavka Glavnog revizora čin odgovornog čoveka i profesionalca. Kako je javila RTRS, Šnjegota i njegov zamenik navode da su se na ovakav postupak odlučili isključivo iz ličnih, profesionalnih i moralnih razloga.

Vladajuća koalicija zatražila je prošle sedmice od Glavnog revizora da podnese ostavku ili će, kako su naveli, u suprotnom biti smenjen.

Ostavke Šnjegote i Pejića bile su povod da predsednik opozicionog NDP i zastupnik u NSRS Dragan Čavić sazove konferenciju za novinare na kojoj je rekao da su te ostavke posledica pritiska "vladajućeg režima u RS-u".

Čavić je ocenio da ostavka glavnog revizora mora biti razmatrana na sednici NSRS-a, nakon čega je potrebno izabrati novog glavnog revizora na mandatni period od sedam godina.

Rekao je i da mu je Šnjegota preneo da je njegov rad na mestu glavnog revizora bio profesionalan i da je ostavku podneo zbog pritisaka koji su usledili nakon objavljivanja revizorskih izveštaja. Čavić kaže da je protiv ostavke Šnjegote jer je na taj način "izašao u susret režimu".

"NDP je bio spreman da u potpunosti napusti klupe NSRS-a i da se u nju ne vratimo sve dok se u tu instituciju ne vrati poštivanje demokratije i Poslovnika", rekao je Čavić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track