BIH TRAŽI 20 TERORISTA: Najmlađi sa poternice ima samo 18 godina!
Foto: foto printscreen RTRS

potraga

BIH TRAŽI 20 TERORISTA: Najmlađi sa poternice ima samo 18 godina!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina raspisala je međunarodne poternice za 113 ljudi, a među njima je 20 muškaraca koje BiH traži zbog terorizma.

Poznato je da je određeni broj državljana BiH proteklih godina otišao na strana ratišta. Neki od njih su poginuli, dok se određeni broj vratio u Bosnu i Hercegovinu. U međuvremenu odlazak na strana ratišta zakonom BiH je proglašen za krivično delo.

Ministar spoljnjih poslova BiH Igor Crnadak smatra da ne sme da se dozvoliti da strani političari BiH proglase utočištem za teroriste s obzirom na to da i državljani drugih zemalja odlaze na strana ratišta i vraćaju se.

Istaknuo je da ni u BiH nije sve bajno te da se treba boriti i raditi na prevenciji ovog globalnog problema. Među ovih dvadeset dosta je mladih, dvadesetogodišnjaka, a najmlađi Hamza Labidi, rođen u Zavidovićima ima tek 18 godina. On s ekako se pretpostavlja nalazi se u Siriji kod očuha Emira Ališića , koji je tamo otišao 2013. godine

.

Iz Ministarstva bezbednosti BiH često se ističe da bezbednosne agencije u BiH svakodnevno komuniciraju sa bezbednosnim agencijama drugih država i da je saradnja na visokom nivou sa ciljem prevencije i sprečavanja terorističkih napada i pronalasku osoba koje se povezuju s terorizmom. BiH pored svojih državljana traži i jednog državljanina Saudijske Arabije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal i sramota! Premijerka kosovske Srbe nazvala manjinom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track