(UZNEMIRUJUĆI VIDEO I FOTO) GENOCID NAD SRBIMA U SREBRENICI: Ovo su srpska deca koju su ubili krvnici Nasera Orića, a on je danas sramno oslobođen!
Foto: Printscreen/Youtube

Žrtve vape za pravdom

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO I FOTO) GENOCID NAD SRBIMA U SREBRENICI: Ovo su srpska deca koju su ubili krvnici Nasera Orića, a on je danas sramno oslobođen!

Bosna i Hercegovina -

Smrt dečaka Slobodana Stojanovića (11 ) jedan je od nemih svedoka zločina počinjenih nad Srbima u Srebrenici. On je pronađen sa šest izbijenih zuba gornje vilice i sa razrezanim trbuhom u obliku krsta, a ruke su mu do lakata bile odsečene. Vratio se u selo da uzme svog psa kojeg je zaboravio kada su bežali od koljaća Nasera Orića. Najmlađa žrtva Orićevih zlotvora je Vladimir Gajić,koji je imao samo četiri godine, Novica Bogićević četrnaest...

General Luis Mekenzi, prvi komandant snaga OUN u Sarajevu, zapisao je jula 2005, između ostalog, da su muslimanske snage izlazile iz Srebrenice, palile srpska sela i ubijale civile, da su ti napadi dostigli vrhunac 1994. i nastavili 1995. godine. Srbi su klani noževima i sekirama, zakivani za drveće, davljeni žicom,pečeni na ražnju,deca su ubijana pred očima svijih majki!

1 / 10 Foto: Printscreen/Youtube

Na dan 21. juna 1992. u rano jutro, zloglasna ekspedicija ulazi u selo Ratkoviće i nekoliko drugih zaselaka u okolini. Hordu predvodi Naser Orić, lično. Svi su u uniformama Armije BiH. Ubijaju svakog koga uhvate. Pale kuće, pljačkaju imovinu.

Prilikom napada na srpsko selo Kravica na Božić 7. januara 1993. godine, ubijeno je 75 Srba, a ubistva su nastavljena i kasnije. Orićevi krvnici nisu imali milosti ni prema djeci: hladnokrvno je ubijen šestogodišnji dečak Aleksandar Dimitrijević iz Skelana i njegov rođeni brat Radisav...

Bivši vojnik Armije BiH Samir Avdić je tužiocu za ratne zločine ispričao da je prilikom napada na selo Založje zarobljeno osam Srba, od kojih je Orić jednog zaklao prethodno mu izvadivši oči nožem.”Evo, videli ste šta je sa njim urađeno. Ovako treba da prođe svaki Srbin”, rekao je tada Orić, naveo je svedok.Avdić, koji je inače i sam bio osuđen zbog ubistva četiri Srbina u blizini Srebrenice. Otkrio je da je Orić trudnici u Lozničkoj Rijeci hteo da otme zlatnu narukvicu, ali pošto nikako nije uspela odmah da je skine, odsekao joj je ruku, a zatim je zverski iskasapio i ostavio da umre.U takvom stanju je ostala, a da niko nije pucao u nju da bi joj skratio muke.

Milici Dimitrijević su 16.januara 1993. godine u napadu na Skelane srebrenički muslimani, pod komandom Nasera Orića, ubijena deca – Aleksandar (4) i Radiša (11). Trećeg, i najstarijeg sina Slavišu, lekari su uspeli da spasu. O zverstvima Orićevih vojnika pričala je i Milunka Nikolić iz sela Skelani.

“Bila sam u policijskoj stanici i tražila decu kada je Milica Dimitrijević unela mrtvog sina Aleksandra. Imao je samo pet godina. Glava mu je bila razneta, mozak je curio po njenim rukama. Njega je ostavila i vratila se po sina Radisava (10), koji je bio teško ranjen. Prebačen je na VMA u Beograd, ali mu pomoći nije bilo. Umro je“, priča Milunka Nikolić, svedog strašnog događaja.

Među onima koji su osetili zlodela ratnog komandanta BiH, nalazi se i Cvetko Ristić iz sela Kušići. Na kućnom pragu vojnici koje je predvodio Orić ubili su mu majku Ivanku, oca Novaka, sestru Ivanku (19) i brata Miću (16). On je tad imao samo 14 godina.

Srpska deca, Predrag i Danka Sekulović, ubijenisu u selu Bakić, 13.09. 1992. On je imao 7 godina, a ona 4 godine!

foto: Arhivske fotografije
foto: Arhivske fotografije

(Kurir.rs/The Balkan Chronicles)

(Foto: Arhivske fotografije/YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo kakvog je zločinca oslodio sud u BiH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja