DODIK: Opozicija i stranci kontinuirano destabiliziju RS!
Foto: Fonet

reagovao

DODIK: Opozicija i stranci kontinuirano destabiliziju RS!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je opoziciju u Republici Srpskoj da zajedno sa stranim faktorima kontinuirano radi na destabilizaciji RS.

Dodik je za Radio-televiziju RS (RT RS) rekao da su sinoćnja dešavanja u parlamentu RS "pokazala da je destabilizacija Republike Srpske kontinuiran posao njenih spoljnih i unutrašnjih neprijatelja, koji su počeli napadima na njenog predsjednika, MUP, RT RS, a sada i na Narodnu skupštinu RS".

On je ocenio da su jučerašnji potezi opozicije u parlamentu, kada je fizički blokirala rad Narodne skupštine RS, bežanje opozicionih stranaka od glasanja o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti.

"Rad Narodne skupštine RS se meri po tome da li imate većinu, a većina postoji. To što je neko sam sebe isključio ili nije došao na sednicu, ne znači da je Skupština krnja. Ovo je parlament u punom kapacitetu", rekao je predsednik RS.

Dodik je rekao da posle usvajanja ove rezolucije očekuje od svih predstavnika RS u bh. institucijama da prestanu bilo kakve aktivnosti u pogledu približavanja BiH NATO savezu.

"Naš interes nije NATO, jer nismo imali ništa od te alijanse… Normalno je da muslimani traže da budemo u NATO, jer je NATO u ime njih bombarodvao Srbe i naravno da njima to odgovara, ali zašto odgovara (liderima opozicije) Govedarici, Borenoviću, Čaviću", kazao je predsednik RS.

Kurir.rs/Beta

Foto Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Najmisterioznija osoba porodice Marjanović uskoro pred sudijom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track